Джулиан Асандж бе осъден на 50 седмици затвор във Великобритания

...
Джулиан Асандж бе осъден на 50 седмици затвор във Великобритания
Коментари Харесай

Джулиан Асандж бе осъден на 50 седмици затвор във Великобритания

Джулиан Асандж бе наказан на 50 седмици затвор във Англия за нарушение на изискванията по освобождението му под гаранция, съобщи АП.

На 11 април английски съд призна за отговорен Асанж в нарушение на изискванията по освобождението му под гаранция през 2010 година Той отхвърли обвиняванията с аргумента, че процесът против него е под натиска на Съединените щати.

По-рано същият ден създателят на „ Уикилийкс " беше задържан и изведен от посолството на Еквадор в Лондон.
Джулиан Асандж получи присъда за укриване от управляващите Основателят на „ Уикилийкс ” може да получи до 12 месеца затвор във Великобритани
Американските управляващи желаят изгонването на Асандж поради публикуването на секретна информация на уеб страницата „ Уикилийкс”, добита в скрит план с някогашния анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг.

„ Челси Манинг беше изтезаван от американските управляващи и това беше потвърдено. Ако Аснадж бъде екстрадиран, считаме, че също ще бъде подложен на мъчения” разяснява тогава Балтасар Гарсон, юрист на Джулиан Асандж.

Основателят на „ Уикилийкс” прекара последните седем години в еквадорското посолство в Лондон. До ареста му се стигна, откакто еквадорските управляващи анулираха правото му на леговище.
Президентът на Еквадор упреква Асандж, че се държал зле в посолството в Лондон Адвокатката на австралиеца споделя, че това са неистини
Господин Асандж неведнъж наруши ясните разпореждания за приемане на дипломатическо леговище, изключително възбраната за невмешателство във вътрешните работи на други страни, сподели президентът на Еквадор Ленин Морено.
Кой е Джулиан Асандж и по какъв начин основава „ Уикилийкс ”? Сайтът разгласява над 10 милиона секретни документи и материали
Австралиецът Джулиан Асандж е една от най-противоречивите персони на нашето съвремие.

Той основава „ Уикилийкс” през 2006 г . През идващите години, уеб сайтът разгласява над 10 милиона секретни документи и материали. Някои от тях провокираха огромни интернационалните кавги.

Сред тях беше оповестеното през 2010 година видео, на което се вижда по какъв начин американски военни стрелят от хеликоптер и убиват цивилни в Ирак.

„ Уикилийкс” беше в центъра на най-голямото издание на военни документи в историята на Съединени американски щати. От тях стана ясно, че американските военни са знаели за тежките издевателства и изтезанията над арестувани в иракските затвори, само че са си затваряли очите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР