Джордж Фън, специалист на Qualcomm съобщи, че през следващата година

...
Джордж Фън, специалист на Qualcomm съобщи, че през следващата година
Коментари Харесай

Процесорът Qualcomm Snapdragon 855 за флагманските смартфони от 2018 година е в процес на разработка

Джордж Фън, експерт на Qualcomm заяви, че през идната година компанията ще показа два нови чипсета, предопределени за флагманските смарт телефони, които ще се появят през първата и през втората половина на 2018 година.
Според тази информация, оповестена в деловата мрежа LinkedIn, процесът на разработка на процесора Qualcomm Snapdragon 855 е към този момент почнал и се чака чипът да бъде употребен в стотици мобилни устройства.



В момента Qualcomm интензивно работи върху чиповете Snapdragon 845 и Snapdragon 855. Първият е плануван да се употребява в смарт телефоните LG G7, Samsung Galaxy S9, Xiaomi Mi 7 и други топ-мобилни устройства, които ще бъдат показани на пазара през първата половина на 2018 година. Вторият чип е очакван за по-късните флагмани, измежду които се чакат Samsung Galaxy Note 9 и LG V40.

Разбира се, не е изключено излизането на процесора Snapdragon 855 да се забави, само че това е малко евентуално, тъй като Qualcomm би трябвало сполучливо да се конкурира с другите марки, които създават лични първокласни чипове – Apple, Samsung и Huawei. Според оповестените от експерта данни, Qualcomm ще продължи да употребява за своите процесор имена, които приключват на цифрата 5 – т.е., Snapdragon 835, 845 и 855. Тази цифра значи, че чипсетът е от най-голям клас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР