Джон Макенроу изрази възхищението си от днешното представяне на Стефанос

...
Джон Макенроу изрази възхищението си от днешното представяне на Стефанос
Коментари Харесай

Макенроу: Циципас трябваше да победи в три сета


Джон Макенроу изрази възхищението си от днешното показване на Стефанос Циципас, въпреки да уточни някои дефекти в играта на международния №4. Гръцкият тенисист доближи до втория си „ мейджър “ край откакто отстрани Карен Хачанов, увеличавайки серията си от следващи победи против този конкурент на шест. Макенроу обаче счита, че Циципас е изпуснал контрола върху играта в края на третия сет и може да съжалява, че не е записал чиста победа против международния №20.

„ Мисля, че форхендът на Циципас в днешния мач беше необикновен. Някои от ударите му бяха най-хубавите, които съм виждал от доста време насам. Имаше един гейм в третия сет, в който пласира шест или седем следващи уинъра на ретур. Никога не съм виждал нещо сходно “ – сподели носителят на седем трофеи от Големия шлем в студиото на Eurosport.

„ Стеф трябваше да завоюва в три сета, само че в един миг като че ли се скова. Въпреки това обаче съумя да преодолее сложния миг и да си върне самодейността, за което би трябвало да го поздравя. Начинът, по който приключи мача, сподели доста успокоение и зрялост от негова страна “.

„ Мисля, че би трябвало да свалим шапка и на двамата. Хачанов в никакъв случай не е побеждавал Циципас и към момента няма триумф против тенисист от Топ 10, само че все пак продължава да се раздава и да поставя старания. Стефанос обаче ще има невероятна опция в неделя. От доста време чакаме неговия огромен пробив и в този момент е неговият късмет “ – приключи Макенроу.

В мача за купата Циципас ще се изправи против Новак Джокович, който победи Томи Пол в другия полуфинал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР