Джо Байдън се заплете, говорейки колко важен е конфликтът за

...
Джо Байдън се заплете, говорейки колко важен е конфликтът за
Коментари Харесай

Борбата за Украйна е по-важна за САЩ от Втората световна война

Джо Байдън се заплете, говорейки какъв брой значим е спорът за Украйна за Съединените щати. Тя е по-важна от Втората международна война, само че е сравнима по значимост с Първата международна война и Гражданската война в Съединени американски щати. Не единствено думите на Байдън, само че и дейностите на Вашингтон демонстрират, че залогът е подложен върху военното проваляне на Русия, а това е доста висок залог за Америка.

В американския фолклор щата Алабама е място, където хората живеят в ремаркета от беднотия, стрелят по опосуми от досада и пияни бият съпругите си. Като цяло, глуха провинция с недодялан морал, само че не на „ каубои “, а на работническата класа, която съгласно южняшката традиция, гласоподава за консерваторите.

За един политик-демократ тези места са неуместни и Джо Байдън с рекордния си антирейтинг не трябва да се появява на такива места. Въпреки това, точно пред служащите на една от фабриките в Алабама президентът произнесе къса тирада, за която е невероятно да се каже недвусмислено дали това е следващият „ байдънизъм “ от поредицата „ здрависване с празнина “ или изпускане на основните задачите на американската администрация.

По-специално притежателят на Белия дом сподели, че актуалната рецесия в Украйна е повратна точка в историята, която се случва един път в живота на шест до осем генерации. Нито повече, нито по - малко.

Прозвуча на място. Въпросният цех е благосъстоятелност на „ Локхийд Мартин “. И той създава същите противотанкови ракетни системи „ Джавелин “, с които Съединени американски щати в този момент заливат въоръжените сили на Украйна.

С други думи, Байдън изнесе тирада пред аудитория, рядко срещана в Америка, която има директна изгода от рецесията в Украйна. Повечето други обществени групи (включително в щата Алабама) получават от нея единствено ускоряването на инфлацията и рецесията.

В същата тирада ръководителят на американската страна призна, че присъединяване на Съединени американски щати в украинския спор „ ще коства доста “. При този сюжет желанието на Байдън да преувеличи мащаба на протичащото се и смисъла на Украйна, която малко хора в Алабама могат да намерят на картата, е разбираемо.

Просто възрастният президент „ пресоли “. Както сподели Бухалът Мечо Пух по различен мотив: „ Не разчитах на разхода на графит “.

Под едно потомство е всекидневно да се схващат хората във възрастта на най-голяма икономическа интензивност. Това е интервал от към 20-30 години. Оказва се, че протичащото се в Украйна за Съединени американски щати (или даже за целия свят, не посочи Байдън) е най-значимото събитие за най-малко 140 години, даже 240.

Оказва се, че нищо по-важно не се е случило в Съединени американски щати след Гражданската война. Приживе на Джо Байдън - още повече, а той е роден в средата на Втората международна война. Създаването на атомната бомба, Студената война, разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, възхода на Китай, 11 септември - всичко това са мимолетни събития от ерата на Алла Пугачова.

Можем да се майтапим с пресолилия готвач, свеждайки всичко в последна сметка до присъщата заплеснатост на Байдън. Но също по този начин си коства да се признае, че ръководещите кръгове в Съединени американски щати в действителност считат специфичната интервенция на въоръжените сили на Русия и присъединяване им в противодействието ѝ за толкоз епохално значение.

В Америка теорията на Щраус-Хау или „ теорията на поколенията “ е необятно известна – не прекомерно академична, само че мощно разпространявана. Същността му е, че историята на колонизацията на континента и образуването на Съединените щати е циклична. Всеки цикъл продължава приблизително 95 години и е разграничен на четири генерации, които вървят в избрана поредност – от поколението на възхода до поколението на рецесията.

Въз основа на тази система Гражданската война в Съединени американски щати завършва преди осем генерации. И преди шест генерации стартира Първата международна война – нейното „ потомство герои “ дефинира бъдещото място на Америка в света като преобладаваща мощ.

Времето на рецесия за тези американци, които са живели преди четири генерации, продължава от Великата меланхолия до края на Втората международна война. След нея стартира нов цикъл, който в този момент е към своя край. Сегашното потомство е четвъртото в него. Това е поколението на другата рецесия - войната против тероризма, сривът на пазарите, пандемията и битката за избавяне на Пакс Американа.

Предполага се, че Америка, напрягайки всичките си сили, още веднъж ще излезе победител от рецесията, която ще означи нова епоха на американско великолепие. И ние, или, да вземем за пример, Китай, би трябвало да влезем в ролята на победените в тази идея.

Сегашният хайлайф на Демократическата партия на Съединени американски щати е от толкоз характерни хора, че може да одобряват тази доктрина съществено. И има ясни доказателства, че Вашингтон към този момент не възнамерява да пести от присъединяване си в прокси войната в Украйна: сумата на помощта, която към този момент е утвърдена за разпределение, е 10 пъти по-голяма от общата за последните шест месеца и доближава 33 милиарда $.

В същото време беше утвърден план, напряко наименуван „ Ленд-Лиз “ и сякаш се отнася до „ пренапрежението на силите “ в края на последния цикъл - 1939-1945 година Всъщност това е в действителност близо до програмата за помощ на Съюз на съветските социалистически републики и съдружниците от антихитлеристката коалиция във военно време - оръжията ще бъдат изпратени на въоръжените сили на Украйна по схемата „ ще се изплатят по-късно “. Тоест нещо ще бъде върнато, нещо ще бъде сменено, нещо ще бъде платено на вноски, само че това ще се реши след обща (а точно обща) победа.

Това е следващият и този път в действителност огромен
залог за военното проваляне на Русия и за изчерпването на нейните запаси в условия, когато Украйна се изпомпва с запаси извън (всякакви, с изключение на човешки; затова „ война до последния украинец “). Едва ли е последният: значимостта на играта като цяло, основана на тяхната „ доктрина на поколенията “, за Вашингтон е сравнима с окончателното излизане на Съединените щати по индустриалния път на развиване през тигела на гражданската война и с пътя им към международно владичество посредством присъединяване в Първата международна война.

Ако фразата на Байдън за „ шест или осем генерации “ издава точно това отношение към актуалната история, това значи, че Вашингтон към този момент не подценява Русия по метода, по който я подценяваше преди. Умишлено или не, само че сегашните лайтмотиви на изявленията на президента на Съединени американски щати са „ няма да е лесно”, „ няма да се получи евтино”, само че „ цената си заслужава”. Америка е във война - и е решена да я завоюва.

В едното остава подценяването: Вашингтон към момента има вяра, че в борбата за Украйна Америка ще победи, просто е длъжна да победи.

В реалност Русия е длъжна да завоюва - и тя в действителност ще завоюва. Колкото и значима да беше тази победа за Съединените щати, тя е доста по-важна за нас.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР