Джо Байдън изчака повече от всеки американски президент в най-новата

...
Джо Байдън изчака повече от всеки американски президент в най-новата
Коментари Харесай

Какви са изводите от първата пресконференция на Джо Байдън

Джо Байдън изчака повече от всеки американски президент в най-новата история за първата си независима конференция и трансформира рутинното събитие в медиен театър.

Сред тематиките бяха имиграция, имунизация, военното наличие в Афганистан, връзките с Китай и Северна Корея. За първи път Байдън направи и ясна поръчка, че ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2024 година, още веднъж в тандем с Камала Харис.

Смяна на тона, спрямо Доналд Тръмп, беляза първата конференция на Джо Байдън. Предшественикът му искаше да господства над медийните си критици.

Сега Байдън действаше деликатно, ползваше бележки и даваше думата на публицисти от евентуално авансово утвърден лист, в който не попадаха представители на " Фокс Нюз " и други десни издания.

Президентът даде обещание през първите му 100 дни на поста да бъдат имунизирани 200 милиона американци. Определи имиграцията, контрола над огнестрелните оръжия, изборните права и климатичните промени като дълготрайни проблеми.

Стана ясно, че американските военни няма да се изтеглят от Афганистан до 1-ви май, само че евентуално няма да са в страната следващата година.

" Ще се изтеглим - въпросът е по кое време ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Той разяснява тематиката Северна Корея по този начин:

" Ако изберат борба ще отговорим уместно. Същевременно съм подготвен за някаква форма на дипломация, само че това би трябвало да зависи от отхвърли от нуклеарни оръжия ", добави Джо Байдън.

Той увери, че не търси борба с Китай, само че и няма да допусне предимство над страната му.

" Китай има цел да стане водеща страна в света, най-богатата и най-силната. Това няма да се случи пред моите очи, тъй като Съединените щати ще продължат да бележат растеж и да уголемяват въздействието си ", безапелационен е Джо Байдън.

Президентът разяснява и обстоятелството, че предшественикът му е почнал акцията си за изборите през 2024 година.

" Моят предходник имаше потребност. Предшественикът ми. Боже, той ми липсва. Отговорът обаче е " да ". Планирам да се кандидатирам за преизбиране ", сподели още Джо Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР