Джинджифилът и канелата са екзотични подправки, които се използват в

...
Джинджифилът и канелата са екзотични подправки, които се използват в
Коментари Харесай

Джинджифил с канела - мощна комбинация срещу вирусите!

Джинджифилът и канелата са екзотични подправки, които се употребяват в кухнята на всички райони по света. Те придават невероятни вкусови качества на храната.

Освен тази им приложимост не по-малко значимо е потреблението им като билки с лечебни свойства, изключително против настинка през студените зимни месеци. Взети поотделно двете подправки имат мощни антивирусни и антибактериални свойства и могат да се използват и независимо.

Чаят от джинджифил е доста положително средство за стимулиране на кръвообращението, повишение на имунитета, при хрема и синузит, при кашлица и болки в гърлото.

Канелата също се предлага, когато ни нападат вируси и простуди. Заради нейните противовъзпалителни свойства подправката се употребява като затоплящо и стимулиращо имунитета средство при първи признаци на вирусна офанзива или при съществуване на зараза на горните дихателни пътища.

Комбинацията джинджифил с канела е същинска имуностимулираща бомба, която е в положение да се пребори даже с тежки последствия от вирусните инфекции като проблеми с дишането поради тежък бронхит или пневмония.

Възможностите на джинджифила и канелата, когато се употребяват като тандем, са били познати от дълго време на хората и Аюрведа интензивно се възползва от тях в своите лечебни практики.

Според античната лечебна процедура сушен или свеж джинджифил е най-хубавото средства при хрема. Действието му се ускорява, когато е комбиниран с други билки и подправки.

Едно от тези високо ефикасни съчетания е в Йоги чаят. В него съществени съставки са джинджифилът и канелата в съответствие 3 зърна джинджифил и 1 пръчка канела за чаша чай, а тяхното деяние се акцентира от добавени по 2 зърна или шушулки кардамон и черен пипер. Има мощно сгряващо деяние.

 Джинджифил с канела - мощна композиция против вирусите!

При упорита кашлица с обособяване на тайни Аюрведа предлага чай от настърган джинджифил и смляна канела. Нужни са единствено 1 чаена лъжичка настърган джинджифил, щипка мляна канела и чаша вряла вода. За да е приятна напитката на усет, може да се добави мед. Взима се 2-3 пъти дневно.

В националната медицина в множеството източни и западни страни също има оферти за ефикасни питиета на основата на джинджифила и канелата.

В Гърция комбинирането на джинджифила с канела е разнообразена с още доста известни билки, които варират съгласно района. Най-често към тях прибавят лайка и лимон. А от време на време и някакъв концентрат.

Още по-интересно предложение дават виетнамците. Те подготвят нещо като чорба от пилешки бульон, сос от риба, някакво месо и нудли, а подправките джинджифил и канела постоянно се подсилени от кориандър, карамфил, анасон и чесън. Целта е да се даде колкото може по-силна ударна доза витамини на тялото.

Вижте още по какъв начин да си помогнете при гнойна ангина с тази лимонено-джинджифилова примес Здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР