Джинджифилът, често наричан още исиот или имбир, е растение, чиито

...
Джинджифилът, често наричан още исиот или имбир, е растение, чиито
Коментари Харесай

Кой и защо не трябва да яде джинджифил

Джинджифилът, постоянно именуван още исиот или имбир, е растение, чиито корени се употребяват в Китай и Индия от древността.

В Европа се популяризира през 13 век. Първоначално джинджифилът се е употребявал най-вече в медицината.

Пресният джинджифил има изострен лютив усет с мирис на лимон. В изсушен и стрит на прахуляк тип се употребява в кулинарията като фалшификация. Резенчета свеж джинджифил се употребяват за изработка на чай и като добавка в супи и сосове.

В източната кухня се подготвя по всички познати технологии на печене, варене, пържене, доста публикуван е в сладкарството под формата на сладка и бонбони.

Джинджифилът е артикул, който съдържа доста витамини и има доста потребни свойства. Има обаче противопоказания, при които това лечебно растение не би трябвало да се употребява.

Джинджифилът е противопоказен най-вече за хора със слаб корем и вътрешности. Етеричните масла и феноли, на които е богата тази фалшификация, нервират лигавицата, което може да докара до обостряне на стомашно-чревни болести.

Строго противопоказание е язва на стомаха. Но даже и при здрави хора, яденето на огромни количества на корен от джинджифил може да аргументи оригване, киселини или диария. Също по този начин това растение може да предизвика раздразнение на лигавицата на ларинкса;

Поради мощните затоплящи свойства, джинджифилът не се предлага да се приема при висока температура, кървене и в горещи летни дни.

Той е строго противопоказен при тресчица или изгаряния;

Джинджифилът подтиква производството на жлъчка, тъй че не може да се яде от хора с проблеми с черния дроб и камъни в жлъчния мехур;

Джинджифилът не се предлага при остри и хронични бъбречни болести, цистит;

Кожни обриви, пилинг и сухота също могат да бъдат провокирани от предозиране с джинджифил;

В някои случаи се следят нарушавания на зрението, нарушаване на ритъма на сърдечната активност, бодърствуване, внезапна смяна в настроението;

Както всяка друга фалшификация, с самостоятелна нетърпимост джинджифилът може да аргументи алергии.

Също по този начин би трябвало да запомните, че джинджифилът може да не е съчетаем с избрани медикаменти. Затова горещо ви съветваме да се консултирате с доктор, с цел да изключите неприятните странични резултати, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР