Джейн Фонда използва Instagram, за да сподели с феновете тъжна

...
Джейн Фонда използва Instagram, за да сподели с феновете тъжна
Коментари Харесай

Джейн Фонда съобщи, че страда от опасна диагноза

Джейн Фонда употребява Instagram, с цел да показа с почитателите тъжна вест.

84-годишната актриса разгласи, че е диагностицирана с лимфом на Ходжкин и е почнала хемотерапия . „ Тази форма на рак има огромен късмет за лечимост “, написа в обявата си носителката на „ Оскар “, добавяйки, че 80% от заболелите съумяват да се излекуват.
                             

Фонда отбелязва, че се усеща късметлийка, тъй като има „ здравна застраховка и достъп до най-хубавите лекари и лекувания “ . „ Болезнено е да осъзная, че съм привилегирована в това. Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рак в един или различен миг и прекалено много от тях нямат достъп до качественото опазване на здравето, което получавам, а това не е вярно “, написа още актрисата.

Джейн Фонда прикани още, че би трябвало да се приказва освен за лекуване, само че и за аргументите за заболяването . „ Например хората би трябвало да знаят, че изкопаемите горива предизвикват рак. Както и пестицидите, доста от които са основани на изкопаеми горива, като при моята диагноза. “

„ Правя химиотерапия в продължение на 6 месеца и се оправям сносно с лекуванията и, повярвайте ми, няма да разреша нищо от това да попречи на моя активистка активност, обвързвана с климата “, безапелационна е актрисата.

„ Ракът е преподавател и аз обръщам внимание на уроците, които носи за мен. Едно нещо, което към този момент ми сподели, е значимостта на общността. На разрастването и задълбочаването ѝ, с цел да не сме сами. А ракът, дружно с моята възраст – съвсем 85 – несъмнено учи какъв брой е значимо да се приспособяваме към новата реалност. “
 Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден  Ослепителната Джейн Фонда от младостта си до през днешния ден
Фонда прибавя още: „ Няма да разреша на рака да ми попречи да направя всичко, което мога, употребявайки всеки инструмент и това значително значи да продължа с построяването на общността Fire Drill Fridays и намиране на нови способи да използваме своята групова мощ, с цел да създадем смяна “.

Актрисата стартира самодейността Fire Drill Fridays през есента на 2019 година, с цел да предизвиква опазването на околната среда и лобирането за пробутване на закони, които се нужни предвид на климатичните промени. Фонда бе задържана всеки петък в продължение на месец по време на мирните митинги, провеждани всеки петък на хълма Капитолий.

Носителката на „ Оскар “ се е сблъсквала със съществени здравословни проблеми и преди. Тя съумява да пребори рака на гърдата през 2010 година , а през 2016 година се подлага на мастектомия. Две години по-късно споделя, че раково образувание е премахнато от долната ѝ джука.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР