Джей Пауъл запазва спокойствие относно икономическите перспективи на САЩ –

...
Джей Пауъл запазва спокойствие относно икономическите перспективи на САЩ –
Коментари Харесай

Рецесията в САЩ все още не е изключена

Джей Пауъл резервира успокоение по отношение на икономическите вероятности на Съединени американски щати – може би прекомерно. Федералният запас избра да задържи лихвените проценти на съвещанието си в средата на седмицата, макар че промени тона си, базирайки се на забавянето на повишаването на работните места и възходящата безработица като признаци за охлаждаща стопанска система. Това отваря вратата за съкращения през септември.

Проблемът е, че отслабващата интензивност има наклонност да се зарежда от себе си, което значи, че охлаждащата се стопанска система може бързо да се трансформира в рецесионна. Дали Федералният запас не го е оставил прекомерно късно?

От май икономическите данни на Съединени американски щати в действителност започнаха да изненадват в посока надолу, съгласно показателя на икономическата изненада на Citi. Но признаци на закъснение на Америка се появяват много преди неотдавнашната смяна на акцента от Фед. Заетостта на семействата на цялостен работен ден стартира да отслабва към края на 2023 година, просрочията по кредитни карти също набъбна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР