Последният мач от легендарното тенис съперничество между Новак Джокович и

...
Последният мач от легендарното тенис съперничество между Новак Джокович и
Коментари Харесай

Сбъднах детската си мечта! - Надал с емоционално обръщение след финалния си двубой срещу Новак Джокович

Последният мач от именитото тенис съревнование сред Новак Джокович и Рафаел Надал се трансформира в главен акцент освен на вчерашния ден, само че и на целия тенис сезон. Двамата титани на спорта ни радваха със зрелищни конфликти цели 60 пъти в продължение на 2 десетилетия, символизирайки волята, класата и спортното им дългоденствие.

След мача Новак Джокович не скри възхищението си към Матадора, само че и испанецът отговори на думите на огромния си конкурент по отговарящ метод, а в допълнение на това и показа по какъв начин се усеща той в този извънредно прочувствен за него миг:

„ Благодаря ти за всичко, Новак! За това, което сподели през днешния ден и за всички моменти, които споделяхме на корта през задачите ни кариери. Беше необикновено съревнование. Мисля, че в персонален проект мога да кажа, че ми оказа помощ надвишавам границите си за тези съвсем 20 години. И ти благодаря за това, тъй като без това евентуално няма да съм играчът, който съм през днешния ден.

Поздравления на теб и на екипа ти за именитата ти кариера! Желая ти доста шанс и триумфи в бъдеще?

Това, което най-вече ще ми липсва, е съвсем всичко. Да играя на най-високо равнище в продължение на съвсем 2 десетилетия, да съм конкурентен и да имам шанса да играя на най-хубавите тенис дестинации в света е сбъдната фантазия за мен. Когато бях дете гледах по малкия екран мачовете на най-хубавите кортове и мечтаех и аз бъда там, като състезател. Сбъднах фантазията си да стана професионален тенисист и да бъда сполучлив!

Наистина не мога да ви благодаря задоволително за поддръжката и любовта, която получавах на всички места! Във всеки един шампионат, в който играех през годините, получавах неописуема сила и голяма поддръжка освен от моя екип и от фамилията ми, само че и от целия тенис свят. За мен бе голяма наслада да играя тенис през всичките тези години, това ме правеше благополучен. бъда. Турът е цялостен със страхотни хора. Чувствам се доста благополучен и желая да благодаря на всички за всичко! " - приключи Надал под бурните овации на публиката.

And Rafa`s tremendous reply, with some thoughts on what he`ll miss most
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР