Името на Камен Донев също може да изскочи в мащабната

...
Името на Камен Донев също може да изскочи в мащабната
Коментари Харесай

И Камен Донев забъркан в схемата с театрите?

Името на Камен Донев също може да изскочи в огромната театрална спекулация, с която са източвани милиони левове от държавния бюджет, научи сензационно Lupa.bg. Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) е открила фрапантни нарушавания при отпущането на дотация за неговите постановки. Те са осъществени взаимно с Драматичен театър-Пловдив.

При състояние, че Донев от години се изявява като частен продуцент и има лична компания, беше учудващо, че му е належащо партньорството на държавната културна институция. Сега обаче, откакто на бял свят излезе аферата с източването на пари от бюджета, пъзела се подрежда.

Оказва се, че през цялата 2023 година екипа на Камен Донев е посочвал напълно подправени данни за броя на спектаклите, с цел да може да се усвои държавната субсидия за всеки продаден билет. Според закона, Министерството на културата дотира всяко зрелище с избрана сума, само че има ограничаване и това важи единствено за 500 билета. Тъй като спектаклите на Камен Донев постоянно се играят пред цялостни зали и имат ужасно доста аудитория, се е прибягвало до остроумен трик. Посочвало се е, че вместо едно зрелище, във въпросния ден е имало две. Така държавната дотация е обхващала към този момент 1000 продадени билета, а не 500. Касае се за вреда в границите на няколко хиляди лв. за всяко изиграно зрелище, настояват източници на Lupa.bg. Все още не се знае какъв брой тъкмо представления са непозволено субсидирани от страната, само че съгласно осведомени те са десетки.

Нарушението към този момент е открито, само че кой знае за какво формалната информация не се дава на медиите. Според осведомени, повода е, че би трябвало да се резервира положителната известност на Камен Донев. Така или другояче, най-вероятно случая ще бъде включен в отчета, който сега се изготвя от Сметната палата.

Възгледите на един актьор за усвояването на бюджетни пари…

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР