Джесика Пегула безспорно прави най-силния си сезон през настоящата година,

...
Джесика Пегула безспорно прави най-силния си сезон през настоящата година,
Коментари Харесай

Домакинска радост: Пегула разгроми двукратна шампионка от Шлема и е на 1/4-финал!

Джесика Пегула несъмнено прави най-силния си сезон през актуалната година, в хода на която доближи върховото за себе си 7-о място в международната класация и взе присъединяване в два " мейджър " четвъртфинала. Нейният напредък продължи с цялостна мощ и на Откритото състезание на Съединени американски щати, където през днешния ден се класира за четвъртфиналната фаза на трети шампионат от Големия шлем, откакто не остави шансове на двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова, надделявайки с безапелационното 6:3 6:2. В борбата за място измежду четирите най-хубави в конкуренцията американката ще би трябвало да премери сили с победителката от конфликта сред Ига Швьонтек и Юле Нимайер.

Представителката на домакините се нуждаеше от известно време, с цел да откри своя темп на игра, и честите грешки от нейна страна я изправиха пред редица рискове от пробив. Впоследствие обаче тя съумя да стабилизира представянето си, което в композиция със срив в играта на нейната съперничка я изведе до реализирането на два пробива и четири следващи гейма в нейната сметка, донесли ѝ преимущество в обособените елементи.

Вторият сет започва оптимистично за Квитова, която съумя да се възползва от спада в концентрацията на съперничката си, с цел да поведе с брейк още на старта - 2:0. Това обаче бяха последните ѝ мощни минути в дуела, защото оттова насетне тя още веднъж влезе в извънредно неприятна серия и грешките ѝ се множаха една след друга, което ѝ костваше загубата на всичките последващи шест гейма, обезпечили на Пегула място в четвъртфиналите.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР