Джеръми Бълок - британският актьор, който първи слага шлем, наметало

...
Джеръми Бълок - британският актьор, който първи слага шлем, наметало
Коментари Харесай

Почина звезда от „Междузвездни войни“

Джеръми Бълок - английският артист, който първи поставя шлем, покривало и ракетна раница, с цел да изиграе ловеца на глави Боба Фет в истинската трилогия "Междузвездни войни ", умря на 75-годишна възраст, оповестяват международните информационни организации, базирайки се на сътрудниците му от "Браун, Симкокс и Андрюс ".

Бълок е умрял в болница в Лондон от затруднения, свързани с заболяването на Паркинсон, от която страда от години.

Джеръми Бълок се появява за първи път като ловеца на глави Боба Фет в "Империята отвръща на удара " (1980) - петия епизод от паметната галактическа сага. Британецът още веднъж извършва ролята в шестия епизод "Завръщането на джедаите " (1983).

"Загубихме най-хубавия ловджия на глави в галактиката ", написа в Туитър артистът Били Дий Уилямс, който в облика на Ландо Калризиан взе участие в основни подиуми с Бълок.

Изпълнителят на ролята на Люк Скайуокър Марк Хамил на собствен ред написа в обществената мрежа, че Джеръми Бълок е бил "въплъщението на британския благородник ".

"Прекрасен артист, възхитителна компания и толкоз добър към всеки, който има шанса да се срещне или да работи с него. Ще ми липсва доста. Изключително съм признателен, че го познавах. Почивай в мир, Джеръми ", гласи туитът на Хамил.

Макар и значими, Боба Фет има единствено няколко минути екранно време в двата кино лентата, и едвам четири реплики, произнесени от различен артист. Въпреки това той бързо се трансформира в паметен воин и един от най-обичаните любимци на почитателите на "Междузвездни войни, вдъхновявайки персонажи и сюжети в други продукции от известната галактическа галактика. Сред тях е поредицата "Мандалорианецът ", в която Боба Фет неотдавна се появи още веднъж. В ролята този път се превъплъщава артистът Темуера Морисън, който изигра Джанго Фет - бащата на Боба, в "Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните нападат " (2002).

Роден в Лестър, Англия, Джеръми Бълок стартира кариерата си като младеж, снимайки се в телевизионни реклами. Актьорът извършва дребни функции в многочислени телевизионни продукции, измежду които "Доктор Кой ". Бълок се е снимал и в три кино лентата от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд.

Бълок изиграва без маска още две дребни функции в "Междузвездни войни " - на лейтенант Шекил в "Империята отвръща на удара " и на капитан Колтън в "Отмъщението на ситите ".

Джеръми Бълок е първият от четирима артисти, играли Боба Фет. В истинската трилогия персонажът приказва с гласа на Джейсън Уингрийн. Темуера Морисън е паметният ловджия на глави в "Мандалорианецът ". Даниъл Логан играе Боба Фет като момче в "Клонираните нападат ".

Бълок оставя след себе си брачна половинка и трима синове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР