Дженсън Бруксби изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона,

...
Дженсън Бруксби изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона,
Коментари Харесай

Рим: Млад американец подчини Гофен; Шварцман преклони глава пред щастлив губещ

Дженсън Бруксби изпитва съществени компликации от началото на клей сезона, като първата му победа върху землената настилка пристигна на старта на Мастърса в Рим. С триумфът американецът си обезпечи през днешния ден дуел против напомнящия напоследък за славните си дни Давид Гофен. Мачът за представителя на идната генерация имаше ненадейно елементарно начало, само че след това му се наложи да се бори до последно, като от самото начало бе подпомаган от множеството неточности в играта на белгиеца, което даде своето отражение върху крайния резултат в интерес на Бруксби след 6:0 7:6(1). Във етапа на осминафиналите за международния номер 38 следва да срещне Каспър Рууд.

Американецът отрази брейкбол, с цел да завоюва откриващото си подаване, което му даде крила и незабавно осъществя пробив, с цел да излезе напред в резултата. Бруксби последователно наложи темпото си, към което някогашният номер 7 по този начин и не съумя да се приспособи, с цел да станем очевидци на,,геврек ", с който дебютният сет бе записан в актива на младежа.

Интригуващите мигове във втората част не липсваха, като още на старта двамата състезатели скоростно си размениха пробиви, от което печеливш излезе Гофен и поведе с 4:2. С течение на времето се стигна до десетия гейм, когато белгиецът беше на сервис за продобиване на частта и разполагаше с два сетбола, но международният номер 38 показва темперамент, възстановявайки паритета, а в идните минути двамата си размениха по още един брейк, с цел да се стигне до законосъобразен тайбрек. В дългия гейм преимуществото бе напълно в интерес на Бруксби, който изостана в началото, само че след серия от седем поредни точки постави точка на разногласието, като се поздрави с триумфа в срещата.

Паралелно с мача сред Бруксби и Гофен на,,Пиатранджели " се изигра дуелът противопоставящ Диего Шварцман и,,щастливия губещ " Маркос Гирон. Американецът назад на всички упования пое рано самодейността и контролираше събитията на корта в хода не целия конфликт, като нито за момент не се повлия от напрежението, че против него стои някогашен финалист от шампионата в лицето на международния номер 15, с цел да победи след 6:1 7:6(4). В идната фаза за Гирон следва да се изправи против осмия подложен Феликс Оже-Алиасим.

Giron Man
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР