Джеф Безос официално ще напусне позицията изпълнителен директор на Amazon

...
Джеф Безос официално ще напусне позицията изпълнителен директор на Amazon
Коментари Харесай

Защо Безос избра да се оттегли от Amazon точно на 5 юли?

Джеф Безос публично ще напусне позицията изпълнителен шеф на Amazon след една седмица. Милиардерът е избрал датата 5 юли.

„ Избрахме датата тъй като е сантиментална за мен, това е денят, в който Amazon беше регистриран през 1994 година, тъкмо преди 27 години”, уточни Безос по време на последната си среща на акционерите на компанията в качеството си на изпълнителен шеф, написа Business Insider.

Безос разгласи през февруари, че ще напусне позицията през третото тримесечие на годината.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Основателят на Amazon Джеф Безос публично ще се отдръпна от...

На негово място ще застане Анди Джаси, който до момента ръководеше дивизията за облачни услуги на компанията Amazon Web Services. Джаси е в компанията от 24 години.

Джаси „ ще бъде превъзходен водач и той получава цялото мое доверие”, споделя Безос.

„ Той има най-високите стандарти и ви подсигурявам, че Анди в никакъв случай няма да разреши на вселената да ни трансформира в нещо типично”, прибавя милиардерът. „ Той разполага с силата да ни държи живо в нас това, което ни прави специални”, споделя той.

Джеф Безос не се отдръпва изцяло от Amazon, защото ще стане изпълнителен ръководител на компанията.

„ Развълнуван съм да встъпя в ролята на ръководител, където ще съсредоточа силата и вниманието си към нови артикули и инициативи”, споделя Безос.

Amazon показаха през февруари, че в бъдеще Безос ще бъде занимаван единствено при огромни случаи, като възможни придобивания или промени в тактиката на компанията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР