Джеф Безос, който изпълняваше длъжността на главен изпълнителен директор на

...
Джеф Безос, който изпълняваше длъжността на главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Безос официално предаде управлението на Amazon на Анди Джеси

Джеф Безос, който изпълняваше длъжността на основен изпълнителен шеф на Amazon от основаването на компанията преди тъкмо 27 години, на 5 юли 1994 година, публично се отдръпна от поста си. Анди Джеси към този момент е новият основен. Изпълнителен шеф на компанията, което беше публично оповестено на уеб страницата на сдружението в страницата за връзки с вложителите, откакто Джеси изпълняваше в продължение на съвсем 14 години позицията на шеф на отдела Amazon Web Services. Към момента в страницата Безос е маркиран като изпълнителен ръководител на компанията. Датата на предаване на щафетата на ръководството на компанията – днешния 5 юли беше оповестена на събиране на акционерите на водача в онлайн търговията още през месец май, когато стана ясно, че Безос обмисля да се отдръпна от длъжността си на основен изпълнителен шеф.

Това е значим миг в историята на компанията, която е имала един, единствен изпълнителен шеф от основаването си до момента. Под управлението на Безос компанията оцеля на дот-ком балона, избухнал в края на 90-те години, с цел да се трансформира в една от най-големите софтуерни компании в света. Понастоящем Amazon господства в онлайн търговията в Съединени американски щати и в елементи от Европа и служи като гръбнак на огромна част от актуалното онлайн пространство с помощта на Amazon Web Services.

Наследникът на Безос, Анди Джеси, се причислява към компанията малко след завършването си на Harvard Business School през 1997 година и управлява AWS от основаването на отдела през 2003 година Той беше публично назначен за основен изпълнителен шеф на отдела през 2016 година В края на 2020 година AWS управлява към една трета от общия пазар на облачни калкулации, съгласно Synergy Research, което е почти колкото съперниците от Microsoft и Гугъл взети дружно. Маршрутът на Джеси е сходен на този на сегашния изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела, който преди да поеме ръководството на цялата компания, изпълняваше ролята на началник на облачния бизнес на Azure.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР