Джакфрут е новата супер храна за 2018 г., която се

...
Джакфрут е новата супер храна за 2018 г., която се
Коментари Харесай

Веганите са обсебени от този заместител на месото

Джакфрут е новата супер храна за 2018 година, която се чака да бъде на всички места. Но какво съставлява?

Това е плод (очевидно), само че хората са захласнати, тъй като това в действителност е в действителност страховит сурогат на месото.

И по този начин, какво е джакфрут?

Джакфрут е растение, което пораства на дървета в тропиците- Индия и Азия. Това е огромен плод с овална форма със зелен до кафяв цвят върху външната му твърда черупка.

През последните години е почнал да се демонстрира като вегетарианска месна опция, защото не е толкоз обработен, колкото някои други вегетариански " меса ", а когато е смляно, има текстура, наподобяваща на смляно пилешко или свинско месо.

Как се подготвя?

Повечето хора купуват джакфрут, който към този момент е подготвен и опакован. Предлага се в опаковки за хладилника или в кутии в саламура, вода или сироп.

Джакфрут се продава в профилирани магазини и се яде, когато към момента не е узряло.

Какво можете да ядете с него?

Джакфрут има доста малко усет, което го прави отлично средство за сосове и маринати. Можете да го печете или да го опушите или даже да го поставите на пица. Преди да го сложите в някакво друго ядене, е добре да го запържите лека с подправки.

 Веганите са захласнати от този сурогат на месото Instagram

 Веганите са захласнати от този сурогат на месото Instagram

 Веганите са захласнати от този сурогат на месото Instagram

Каква хранителна стойност има?

Ето каква е уловката: няма доста скъпи хранителни субстанции. Не е добре да го употребявате за сурогат на месото постоянно, тъй като е много оскъдно на протеини. В една чаша има под 3 грама протеини. В съпоставяне с други известни месни заместители, това не е изключително доста, да вземем за пример половин чаша твърдо тофу има 21 грама протеин.

Джакфрут обаче обезпечава няколко грама фибри, както и витамини от типа B, които ще ви задържат сити по-дълго и ще подкрепят метаболизма, придвижването на кръвта и здравето на сърцето.

По-добре ли е за вас от други заместители на месото?

Не е наложително. Въпреки че може да мине през по-малко " обработка " от тофу, темпе или сеитан, това не го прави хранително великолепно. Съществуват и други не-обработени месни други възможности, които са по-богати на протеини.

Ако обаче сте вегетарианец и търсите нещо ново, което да добавите към менюто си, джакфрут е страхотна опция.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР