Дизайнерката Радослава Лазарова, която е трикратен носител на най-престижната награда

...
Дизайнерката Радослава Лазарова, която е трикратен носител на най-престижната награда
Коментари Харесай

Красотата на вечния Париж вдъхнови дизайнерката Радослава Лазарова

Дизайнерката Радослава Лазарова, която е троент притежател на най-престижната премия за мода в България „ Златна игла ", направи фотосесия с най-новата си сбирка „ Еуфория " за 2023 / 2024 година Колекцията е въодушевена от хубостта на безконечния Париж.

Предложенията включват многообразие от силуети в „ А линия ", „ принцеса " и „ нимфа ", сетове две и три в едно, ризи, корсети, поли, рокли и причудливи аксесоари, измежду които ръкавици без пръсти, колани, тиари и богато украсени воали. Издължените силуети, ексцентричните градивни решения, женствените форми, разнообразието от деколтета, голи гърбове, и мощно подчертаната талия са единствено част от похватите, употребявани в мини и макси моделите в сбирка „ Еуфория ".

Акцентът е върху авторската дантела, която е употребена и за ръчно моделиране с 3D форми. Талантливата дизайнерка е направила нов прочит на буфан ръкавите, с които подчертава върху роклите, дружно с ръчно инкрустираните маниста и кристали.

Нежните натурални тонове са забележими както в материите, по този начин и в декоративните детайли. В първокласната сбирка участват техники на ръчно солирани елементи и нюансиране на материи. Добавени са спортно-елегантни детайли като джобове и мрежести елементи.

При направата на женствените тоалети, са употребявани първокачествен тюл за техниката „ рисунка върху тяло ", копринен италиански тюл, висококачествена копринена органза, атлаз, тафта и съветски сатен. В сбирката участва изискана рокля от копринен шифон с шлейф.

„ Професионализмът и естетиката на Радослава Лазарова са добре известни освен на медиите, само че и на доста необятен кръг от ценители у нас и в чужбина. В сбирка „ Еуфория " откривам впечатляваща еволюция в стила на дизайнерката. Редом със своята авторска дантела, както и с изумително точния асортимент на цветовете, тя показва забележителни умения да опитва, да селектира неповторими материи, както и да търси и намира нови способи за изпращане на послания. Послания, заредени с деликатност, финес и нюх за най-подходящия булчински тоалет ", означи ръководителят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

Лицата на тазгодишната фотосесия са чаровните модели Вероника Стефанова, която е притежател на купата " Мис България Свят 2017 " и лице на „ Златна игла 2021 ", и Елисавета Стоянова-Гарева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР