Дивият чесън (левурда), със своите мощни антибактериални, антибиотични и антисептични

...
Дивият чесън (левурда), със своите мощни антибактериални, антибиотични и антисептични
Коментари Харесай

Освежаващата сила на дивия лук и дивия чесън

Дивият чесън (левурда), със своите мощни антибактериални, антибиотични и антисептични свойства би трябвало да участва постоянно в нашето меню. Ползите му се отразяват доста удобно върху сърдечно-съдовата система.

Дивият чесън е страховит лек за понижаване на артериалното налягане, а също ни защищава от инсулти. Благодарение на антиоксидантния си състав, той поддържа добър тонус на организма, като покачва имунната му отбрана.

Той пораства при започване на пролетта в гористи местности, като е откриван от време на време и в междуградските пространства. И с цел да сте сигурни, че в ръцете си държите точно див чесън, то разтрийте листо сред пръстите на ръцете си, с цел да усетите характерната миризма на чесън.

 Салата

Богата на витамин А и С, калий, калций, манган и селен, левурдата намалява и неприятния LDL холестерол, както и понижава риска от формиране на кръвни съсиреци.

От друга страна, дивият лук има многообразие от качества, което разрешава да се употребява като лекарство, репелент против инсекти, в кулинарията, както и като украса в цветната градина.

Цялото растение е безусловно безвреден за консумация - както луковицата, по този начин и оперението му. Може да бъде признат в недопечен тип, изпечен или изпържен, само че термичната обработка не е за предпочитане.

В медицината дивият лук е употребен от епохи поради способността му да лекува разнообразни болести. Така да вземем за пример той е лек при кашлица, ангина, астма, както и при бактериални инфекции. Като антисептично средство се употребява сокът му за разчистване на рани от друг вид.

Дивият лук има висока централизация от полифеноли, които със своите антиоксидантни свойства са доста потребни за организма на индивида. Освен това тези растителни съединения забавят стареенето на клетките, поддържайки тялото в юношески тип за по-дълго време.

Различни изказвания разказват още дивият лук като средство за предварителна защита от развиване на злокачествени и сърдечно-съдови болести. Той съдържа в себе си противоракови съединения на сярата, както и субстанции, помагащи поддържането на здравословни равнища на холестерола. Богат на кверцетин (биофлавоноид с антиалергична активност), дивият лук е в помощ на белите дробове и горните дихателни пътища.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР