Дисциплинарно наказание „Порицание“ е отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал

...
Дисциплинарно наказание „Порицание“ е отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал
Коментари Харесай

Наказали полицай, арестувал жена, за да не го снима

Дисциплинарно наказване „ Порицание “ е отнесъл служител на реда от Пазарджик, тъй като арестувал жена, с цел да й попречи да го снима с телефона си. Заповедта за това обаче, както постоянно се случва, била издадена след приключване на периодите за налагане на глоба, което пък дава опция на униформения да апелира сполучливо.
Разпрата се разиграла в средата на февруари предходната година. Двама чиновници на „ Охранителна полиция “ почнали инспекция на товарен автомобил на пазарджишкия бул. „ Георги Бенковски “.
След малко на място пристигнала и собственичката на камиона, извикана от водача да прибере машината, в случай че се наложи. Държала в ръка телефон, а проверяващите настояват, че снимала с него. По нейните думи, единият й креснал „ Трий всичко, което снима, ма! “.
Тя посочила, че няма никакви фотоси. Разпоредил й да да покаже персонални документи. Жената обяснила, че те са в дамската й чанта в колата, паркирана зад камиона и тръгнала натам, само че била настигната от същия служител на реда, който я хванал за дясната ръка и й споделил, че е арестувана за 24 часа.
Блъснал я в патрулката и била отведена за определяне на самоличността й в Районното. Били й формирани два акта - 200 лв. за несъблюдение на полицейско предписание и 50 лв., че не показала документ за идентичност и след 2 часа е освободена. Втората глоба е доказана от съда.
Проверка на комисия, назначена от зам.-министъра на вътрешните работи открива, че чиновниците са надвишили правата си, арестувайки жена, без да има учредения за това. Снети са им пояснения.
Наложено е и наказване „ Порицание “, само че 11 дни след приключване на законовия двумесечен период от определяне на нарушаването, по тази причина е анулирана на първа инстанция от Административния съд в Пазарджик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР