Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби
Коментари Харесай

Росен Барчовски с наказание от ДАС след дербито с Левски

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкции на обща стойност 1500 лв. след следващите мачове от шампионата.

След дербито сред Левски и ЦСКА старши треньорът на " алените " Росен Барчовски е глобен с общо 300 лв. за двете механически нарушавания, които получи в дуела.  ДАС постанова следните наказания:

- на старши треньора на БК ЦСКА София Росен Барчовски санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Левски и БК ЦСКА София, извършена на 21.11.2022 година

- на старши треньора на БК ЦСКА София Росен Барчовски санкция в размер на 200 лв. на съображение чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Левски и БК ЦСКА София. Нарушението е второ за сезона, което предопределя размера на наказването му.

- на помощник-треньора на БК Левски Константин Папазов санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Левски и БК ЦСКА София.

- на Мунис Туту, играч от тима на Черноморец Бургас, санкция в размер на 400 лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Балкан и БК Черноморец Бургас, извършена на 19.11.2022 година Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.

- на БК Спартак Плевен имуществена глоба в размер на 200 лв. на съображение член 40 т.4 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.7, ал.1, т.16 от " Правила за осъществяване на държавно състезание мъже – НБЛ " за неизправни измервателни уреди в срещата сред тимовете на БК Спартак Плевен и БК Черно море Тича, извършена на 21.11.2022 година

- на Майк Адеунми, играч от тима на БК Шумен, санкция в размер на 200 лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Шумен и БК Ямбол, извършена на 19.11.2022 година в Шумен.

- на Майк Адеунми, играч от тима на БК Шумен, санкция в размер на 300 лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Шумен и БК Ямбол. На съображение член 27 от ДАП, решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период от уведомяването за същото. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването му.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР