Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби
Коментари Харесай

Наказаха Тити Папазов

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкции в общ размер от 2300 лв. след мачовете от последните три кръга на шампионата.

Най-голяма глоба има старши треньорът на Левски Константин Папазов, който е санкциониран с 1000 лв. и осъден с отнемане от длъжностни права за една среща, считано от датата на постановяване на актуалното решение, за отправени обидни думи и закани против длъжностно лице в срещата сред тимовете на Академик (Пловдив) и Левски, извършена на 7 декември.

всички решения на ДАС:

- постанова на Евгени Хаджирусев от тима на Спартак (Плевен) санкция в размер на 100 лв. за техническо нарушаване, отсъдено в срещата с Академик (Пловдив) на 3 декември.

- постанова на старши треньора на Спартак (Плевен) Галин Стоянов санкция от 200 лв. за техническо нарушаване, получено в същия дуел.

- постанова на старши треньора на ЦСКА София Росен Барчовски  глоба от 300 лв. за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред " алените " и Черноморец (Бургас), извършена на 5 декември.

- постанова на Майк Адеунми от БК Шумен санкция от 400 лв. за техническо нарушаване, отсъдено в срещата серщу Балкан на 7 декември.

- постанова на Красимир Маринчевски от БК Черноморец санкция от 100 лв. за техническо нарушаване, отсъдено в дуела против Берое на 10 декември.

- постанова на БК Левски имуществена глоба в размер на 100 лв. за техническо нарушаване на скамейката, отсъдено в срещата против Академик (Пловдив) на 7 декември.

- постанова на старши треньора на БК Левски Константин Папазов санкция от 1000 лв. и насилствена мярка отнемане от длъжностни права за една среща, считано от датата на постановяване на актуалното решение, на съображение член 35, т. 4 ДАП на НБЛ за отправени обидни думи и закани против длъжностно лице в срещата сред тимовете на Академик (Пловдив) и Левски на 7 декември. Решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период от уведомяването за същото.

- постанова на БК Черно море Тича имуществена глоба от 100 лв. за техническо нарушаване на скамейката, отсъдено в срещата против Балкан на 3 декември.

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) прегледа отчета на Чавдар Зехиров, дежурен представител на БФБаскетбол на мача сред Левски и Берое, и указва:

- на БК Левски да приведе в положение, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база. Указанието следва да бъде изпълнено до идващия домашен мач на тима, в противоположен случай на същия ще бъде наложена глоба, според член 8, алинея 3, предложение 2-ро от Правилата.

- на БК Левски да обезпечи развлечение за публиката при домашен срещи на клуба. Указанието следва да бъде изпълнено до идната домакинска среща на клуба, в противоположен случай на същия ще бъде наложена глоба в размер до 500 лв..
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР