Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби
Коментари Харесай

Глоби на обща стойност 900 лева след двубоя между Черноморец и Левски Лукойл

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкции на обща стойност 900 лв. след мача сред тимовете на БК Черноморец (Бургас) и БК Левски-Лукойл, извършен на 4 януари в зала " Бойчо Брънзов " в град Бургас.

Старши треньорът на БК Левски Лукойл Константин Папазов е с санкция в размер на 300 лв. за отсъдено техническо нарушаване. Решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период от уведомяването за същото.

БК Черноморец (Бургас) е санкциониран с 200 лв. за неизправни измервателни уреди. Решението не предстои на обжалване.

Баскетболистът на Черноморец Джамал Кинг има глоба от 100 лв. за техническо нарушаване, а неговият съотборник Блейк Рейнолдс е санкциониран с 200 лв. също поради техническо нарушаване. Старши треньорът на Черноморец Йордан Колев е глобен със 100 лв. поради техническо нарушаване.

Глоби са наложени и след дуела сред Черно море Тича и БК Рилски състезател, извършен на 4 януари във Варна. Баскетболистът на варненци Цветомир Куртев е санкциониран със 100 лв. поради отсъдено техническо нарушаване.

БК Черно море Тича има период до идната среща след оповестяване на актуалното решение да приведе в сходство номера на спортна карта (20060008) и номера в лицензионния лист (20172922) на състезателя

Веселин Георгиев от тима на БК Черно море Тича, според член 75, ал.1, т.1 и 2 от разпоредбите на НБЛ. Поради незнайни аргументи горепосочените несъответстват, което е в прорез с разпоредбите на НБЛ и за което ДАС би могъл да глоби клуба за пропуща. Предвид обстоятелството, че срещата сред тимовете на БК Черно море Тича и БК Рилски състезател се е провела на 04.01.2020г., а Решението, с което ДАС указа на БК Черно море Тича за премахване на пропуща е постановено на 06.01.2020г. ДАС не санкционира клуба за осъщественото нарушаване, като още веднъж дава период до идната среща на клуба.

Баскетболистът на Рилски състезател Екзейвиър Джонсън е санкциониран с общо 300 лв. за две механически нарушавания. Съгласно отчета на дежурния представител на БФБ, след осъществено пето нарушаване на Екзейвиър Джонсън, същият траял с недоволството и нецензурните изрази, заради което му е отсъдено техническо нарушаване. Тъй като той към този момент е бил отхвърлен играч, второто техническо нарушаване е записано на скамейката на тима на БК Рилски състезател, само че поради наредбата на член 35, ал.1 от ДАП на НБЛ, глобата се постанова на действителния причинител на нарушаването, а точно Екзейвиър Джонсън.

Нарушението е второ за сезона за състезателя и според плануваното в член 34, ал.3 от ДАП се постанова наказване от 200 лв. в съответния размер. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР