Дисциплинарната комисия към УЕФА потвърди тежкото наказание на Левски след

...
Дисциплинарната комисия към УЕФА потвърди тежкото наказание на Левски след
Коментари Харесай

УЕФА постави ултиматум на Левски и наказа сериозно Шкупи

Дисциплинарната комисия към УЕФА удостовери тежкото наказване на Левски след гостуването на Шкупи в Скопие.   “Сините ” са санкционирани с общо 40 000 евро, а също така стадионът ще бъде отчасти затворен за един дуел от евротурнирите. Последното влиза в действие при последващо нарушение на почитателите през идващите две години. Много е евентуално то да се задейства след хвърлените бомби по време на реванша сред двата тима и последвалото меле в Сектор Б. 

Освен това европейската централа даде 30-дневен ултиматум на Левски да се свърже с Шкупи и да възвърне вредите по стадион " Тодор Проески " в Скопие. 

Северномакедонският отбор също отнася съществено наказване. То е за неточно поведени на клуб и почитатели по отношение на Левски и България по време на първата среща. Шкупи отнася санкция в размер на 41 250 евро.

10 000 евро са за расистко държание, а към тази глоба се прибавя и отчасти затваряне на стадиона за идващото домакинство в Европа. За провокативно скандиране с афектиран темперамент Шкупи ще би трябвало да заплати още 10 000 евро.

Фойерверки носят на северномакедонците глоба от 14 750 евро. Клубът е осъден и с 3500 евро поради грубата си игра и многото получени жълти картони. 

Заради неприятното тревно покритие, на което се организира мача, и цялостната инфраструктура на стадиона (съблекалня, трибуни и уреди за зрители) Шкупи ще заплати нови 3000 евро. Също по този начин УЕФА насочва предизвестие към клуба поради липса на данни за продажба на билети.

Левски завоюва първата среща в Скопие с 2:0, а по-късно се наложи с 1:0 и в реванша, с цел да стигне до мачове с Апоел Беер Шева в третия прелиминарен кръг на Лига на конференциите. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР