Disney Channel демонстрира своята ангажираност към разнообразието и приобщаването на

...
Disney Channel демонстрира своята ангажираност към разнообразието и приобщаването на
Коментари Харесай

Дисни показа лесбийки в детско шоу

Disney Channel показва своята ангажираност към разнообразието и приобщаването на другите предходната седмица с епизод на "Доктор Макстъфинс ", озаглавен "Аварийният проект ", в който взе участие лесбийска двойка родители от разнообразни раси.

Според Уанда Сайкс и Порша де Роси (две лесбийки от разнообразни раси), най-важният аспект от включването на такава двойка в детското шоу е фактът, че не се подчертава по никакъв метод на хомосексуалната двойка родители. Епизодът учи децата по какъв начин да се приготвят за земетресение, като в същото време показва родители, които просто са от един пол.

Липсата на фанфари в това включване е първата стъпка към отразяването на света подобен, какъвто е.

"За мен "Доктор Макстъфинс " е шоу за това по какъв начин да одобряваме всички като част от нашето общество ", споделя изпълнителният продуцент на шоуто Крис Ний в блога на GLAAD. "Като част от семейство с две майки, съм горда, че имаме епизод, който отразява света на сина ми и демонстрира на всички, че любовта е обич в Максутуинвил ", споделя Ний, която е и създател на епизода.

През 2014 година Disney включи двойка от един и същи пол в сериала "Good Luck Charlie ", както и първата гей целувка в историята си в шоуто "Star vs. the Forces of Evil ". Но това е първото включване на хомосексуална двойка в Disney Junior.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР