Диригентът Димитър Косев беше избран от слушателите на БНР за

...
Диригентът Димитър Косев беше избран от слушателите на БНР за
Коментари Харесай

Диригентът Димитър Косев е "Млад музикант на годината 2020"

Диригентът Димитър Косев беше определен от слушателите на БНР за „ Млад музикант на годината 2020 ". Резултатите от националната анкета бяха оповестени преди минути в ефира на стратегия „ Хоризонт “ в специфичното празнично издание на предаването за класическа музика „ Алегро виваче “.

Носител на наградата " Олга Камбурова ", присъждан в памет на дългогодишната водеща на " Алегро виваче ", е клавирно дуо " Атмосфери " на пианистките Александра Дичева и Мила Михова.

 Александра Дичева и Мила Михова - клавирно дуо

За повторно в цялата си 30-годишна история допитването „ Музикант на годината “ беше фокусирано напълно върху млади актьори. Слушателите избраха спечелилия измежду 11 номинирани от екипа на предаването ярки гении на възраст до 25 години за инструменталистите и до 30 година за артистите и диригентите.  Гласуването беше извършено през януари и февруари 2021 година и в него се включиха близо 4000 индивида.

През 2020, едвам 27-годишен, Димитър Косев единомислещо е определен за основен диригент на Държавна опера – Русе, което го прави най-младият основен диригент на оперен спектакъл в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР