„Директорите на няколко български топлофикации се свързаха с мен с

...
„Директорите на няколко български топлофикации се свързаха с мен с
Коментари Харесай

Топлофикация Плевен оптимизира производството си благодарение на американската газова турбина

„ Директорите на няколко български топлофикации се свързаха с мен с въпрос дали си заслужава инвестицията в американската газова турбина. За мен всеки вложен лев в газовата турбина на Топлофикация Плевен си заслужава. на оборудването повишихме доста енергийната успеваемост на сдружението. “ сподели изпълнителният шеф на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев.

Вече повече от 10 години работи когенерацията на сдружението. Тя е една от първите издигнати в страната. Инж. Василев уточни, че строителните работи и монтажът са осъществени от български компании и дружно с пробните пускове са траяли към година.

„ Инсталираната мощ на когенериращата апаратура е 32 мв електрическа мощ и 65 мв топлинна мощ. Газовата турбина с прикачения генератор създава електрическа сила, а изпусканите изгорели газове с висока температура се утилизират в котела и от тяхната сила се създава пара и гореща вода. За това процесът е с висока успеваемост. “ сподели инж. Йордан Василев.

Газовата турбина на Топлофикация Плевен е създадена от американската корпорация Дженерал Електрик, един от най-големите производители на турбини в света – газови, вятърни и други.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР