Директорите на болници често биват сменяни без много ясни мотиви.

...
Директорите на болници често биват сменяни без много ясни мотиви.
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Не бива всяка нова власт да сменя директорите – така излиза плявата отгоре

„ Директорите на лечебни заведения постоянно биват сменяни без доста ясни претекстове. В случая с „ Пирогов “ имаме две противоречащи си изказвания – споделят, че болничното заведение за една година е натрупала загуба от близо 7 млн. лв., а другото – болничното заведение е на облага “.

Това разяснява в студиото на bTV Новините някогашният здравен министър и някогашен шеф на Специализираната болница по онкология доктор Стефан Константинов.

Според една от констатациите, болничното заведение е на минус

„ Има кардинален проблем с шефовете на държавните лечебни заведения, които непрестанно влизат със кавги в новините. Първият проблем е - какво се чака от шефовете? Идва някаква власт и тя стартира да има условия. Беше приоритет да има финансова непоклатимост, лечебните заведения да нямат отговорности. След това стана приоритет да се гледат специализантите. След това стана приоритет да се дават заплати. След това се появи приоритет с коя компания да работиш - коя е добра и коя е неприятна “, изясни той.

Това е 7 млн. повече спрямо предходната година, сподели той

„ При отстраняването на шеф няма критерии за „ тежки нарушавания “. По време на пандемията от коронавирса, когато не можеше да се вършат събрания, това че ти не си свикал заседание е причина да те махнат, а не е тежко нарушаване да сключиш контракт със себе си или да имаш опцията да изкараш милион лв., а болничното заведение да е на загуба “, добави Константинов.

Драгомир Стойнев и Владислав Панев в полемика за бюджета

„ Трябва да има мандатност на шефовете. Да бъдат два мандата по три години и по-късно да се махат от тази болница. Това не значи да не са шефове. Ако са се справили сполучливо, дано да оглавят друга болница. Всяка промяна на властта не трябва да сменя шефовете, тъй като по този начин излиза плявата от горната страна и се появяват хора, които желаят да станат богати за един ден – послушни, тихички и кротки, които нищо не вършат. Трябва да се махнат бордовете на шефовете на лечебни заведения, тъй като постоянно шефовете носи отговорност, а има там едни хора, които са храненици на властта и получават заплати, съизмерими с министерските “, сподели още някогашният министър опазването на здравето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР