Директорът на затворите главен комисар Васил Миладинов обяви на извънреден

...
Директорът на затворите главен комисар Васил Миладинов обяви на извънреден
Коментари Харесай

Комисия готви нови правила за конвоиране на лишени от свобода

Директорът на пандизите основен комисар Васил Миладинов разгласи на ексклузивен брифинг, че с негова заповед е основана комисия, която да изготви нови правила за конвоиране на лишени от независимост.

Те ще бъдат подготвени до края на седмицата, а по-късно би трябвало да бъдат одобрени от министъра на правораздаването Цецка Цачева.

Изказването на Миладинов е в отговор на публичната реакция против конвоирането на някогашния кмет на столичния квартал " Младост " Десислава Иванчева до болничното заведение. Хора от обкръжението на Иванчева тогава разпространиха видео по какъв начин тя е конвоирана към лечебното заведение с белезници на ръцете и окована с вериги на краката. Те даже я съпоставиха с известния от киното облик на Ханибъл Лектър.

" Сутринта, съблюдавайки всевъзможни човешки права тя е изведена от болничното заведение без белезници ", заяви още Миладинов. Той добави, че фотографията, която през днешния ден се тиражира в публичното пространство, на която Иванчева още веднъж е с белезници, е остаряла.

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и някогашният кмет на „ Младост ” Петко Дюлгеров бяха задържани показно през април. Иванчева е упрекната във взимане на рушвет в изключително огромни размери, а Дюлгеров и Петрова са посочени за нейни помагачи.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР