Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев е

...
Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев е
Коментари Харесай

Шефът на Столична РЗИ подаде оставка |

Директорът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев е подал оставка, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Това е станало в извършен през днешния ден диалог сред министъра на опазването на здравето доктор Пенчев.

Министърът на опазването на здравето е приел оставката.

През последните дни доктор Пенчев бе обект на рецензия поради анулираната карантина на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Преди дни в изявление доктор Пенчев изясни, че двата поредни негативни теста, които са дали президентът и министър председателят, са след инкубационния интервал, през който може да се развие болестта, което потвърждава, че и двамата не са инфектирани.

От РЗИ обаче по предписание налагат карантина за контактни хора от първа линия даже при негативен тест.

Д-р Пенчев каза още, че законите важат за всички, в това число за президента и премиера на България и че двамата са изпълнили разпоредбите на Столична РЗИ за карантиниране, след контакт със инфектиран с ковид човек.

" Ние не декарантинираме хора на инцидентен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято социална работа е извънредно нужна, с цел да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме ", сподели тогава Пенчев.

Впоследствие в известие в персоналния си профил министър председателят Борисов разгласи, че е положителен за ковид и е на домашно лекуване. Като негови контактни лица на изолираност бяха подложени здравният министър Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР