Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив търси подкрепа от общините за кампанията си за електронно управление

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) изпрати писма до всички седемнадесет общини на територията си, в които моли за тяхното подпомагане за по-активно въвеждане на електронното ръководство и по-конкретно Системата за несъмнено електронно връчване.

  От екоинспекцията се надяват общинските кметове да поддържат посредством дейности концепцията ѝ всички кметства да бъдат присъединени към Системата за несъмнено електронно връчване, като ги твърдят, че изгодите ще бъдат взаимни. Използването ѝ би скъсило времето за преписка и даването на административни услуги, а също така би икономисало разноски за хартия, тонер, куриерски и пощенски услуги.

Голяма част от кореспонденцията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е точно с кметствата, като главно е обвързвана с осъществяването на изискуемите процедури от Закона за запазване на околната среда и Закона за биологичното многообразие.

            Екоинспекцията е една от водещите администрации, стартирала акция с поредни стъпки към оптимално възползване от предлаганите от профилираните държавни органи благоприятни условия за електронно ръководство. В поддръжка на зелената концепция от институцията са уверени, че това е метод да се улесни работата, да се понижи административната тежест за жителите и организациите, като по едно и също време с това доста се лимитират употребяваните запаси и се понижи замърсяването.

                 Припомняме, че Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив надгради системата си за електронен продан на документи, като я интегрира със Системата за несъмнено електронно връчване, поддържана от Министерството на електронното ръководство в края на предходната година. В резултат за няколко месеца институцията е съумяла да си спести 370 „ хартиени “ писма, като от екоинспекцията смятат, че това е единствено началото на позитивната смяна.

                 Следващите дейности на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ще бъдат ориентирани към физическите лица и компаниите, консуматори на административни услуги. Екоинспекцията готви осведомителна акция, с която да ги убеди да се възползват от функционалностите и преимуществата на електронното ръководство.

                 Системата за несъмнено електронно връчване включва комплекс от запаси и услуги по изпращане и приемане на известия сред дейни снабдители и получатели на електронни административни услуги, които са регистрирани в нея. Достъпът до системата се реализира през уеб интерфейс, на електронен адрес. На процедура услугата съставлява електронен еквивалент на предложената поща с противоположна квитанция. Времето на изпращане и приемане на документа или известието и неговото наличие се удостоверява с дипломиран времеви и електронен щемпел.

За достъп до системата не е наложително жителите да имат електронен автограф. Регистрацията е допустима и посредством Персонален Идентификационен Код (ПИК), получен от Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт. Получени или изпратени посредством системата известия се смятат за публично изпратени (съответно получени) без опция да бъдат оспорвани фактът на изпращането и приемането и времето, когато обещано известие и прикачени документи са били изпратени, получени и отворени. Всеки консуматор, който я употребява автоматизирано получава входящ номер от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, посредством който след това може да прави информации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР