Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Калоян Калоянов напуска поста

...
Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Калоян Калоянов напуска поста
Коментари Харесай

След срещата при вътрешния министър: Заваляха оставки на полицейски началници

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бурга с Калоян Калоянов напуща поста си, както и системата на вътрешното министерство, след дълги години професионална кариера. Това заяви Цветелина Рандева, представител на полицията в града.

По-късно денем се чака да бъде оповестено кой ще застане отпред на дирекцията.

Според неофициална информация от Министерство на вътрешните работи към този момент има рокада и на директорския пост в Благоевград. Досегашният шеф Георги Кандев е сменен от антимафиот №1 в Кюстендил Даниел Димитров. Очаква се той да бъде показан пред сътрудниците си в в Благоевград по-късно през днешния ден.

Очаква се нов шеф да има и регионалната полицейска дирекция в Пловдив, където преди няколко дни вътрешният министър Калин Стоянов освободи от поста Васил Костадинов поради убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица.

11 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден сутринта бяха извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов . Те са били помолени да изоставен или да бъдат преназначени на по-ниски позиции в системата на Министерство на вътрешните работи.

Решението на Стоянов било въз основата на разбор на работата им досега и било за сполучливото осъществяване целите на силовото ведомство. " Директорите на МВР в страната   не се махат по политически аргументи. Там, където има смени, поставям хора, на които вярвам ", съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Пловдив. 

" Разбирам хората, фактически гневни са. Надявам се оптимално бързо да потвърдим тежкото закононарушение, и още по-важно, да бъде арестуван причинителят на това закононарушение и оптимално бързо да бъде доведен в България, където да понесе своята наказателна отговорност. "

Стоянов изясни, че мотивът, по който главно през днешния ден жандармерията се намира в пловдивското село Цалапица, е наложащото се осъществяване на процесуално-следствени дейности на терен. Ще се прави следствен опит “, заяви той.

По отношение на първичните резултати от инспекцията в Районното ръководство в Стамболийски, вътрешният министър сподели: „ Проверките са и все още. Предполагам и се надявам, че в най-скоро време ще излезем с резултат. Това, което етапно виждаме, е, че има тотално скъсана връзка сред Областната дирекция в Пловдив и Районното ръководство в Стамболийски . “

Стоянов е безапелационен, че откакто са подготвени с резултатите, всички чиновници на Министерство на вътрешните работи от Областната дирекция в Пловдив и надлежно от Районното ръководство в Стамболийски, които са направили непозволени дейности или са бездействали, ще понесат своята отговорност, а там където е належащо, и наказателна.

Стоянов е в Пловдив, с цел да показа новия шеф на полицията в града. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП.  

Министър Стоянов съобщи, че познава чудесно качествата, благоприятни условия и опита на Георги Чергов и най-много резултатите, които е постигнал.

" Аз персонално съм работил с него в предходното си качество като шеф на ГДБОП. Гласувам му доверие, уверен съм, че оптимално бързо ще оправдае това доверие ", сподели министърът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР