Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов

...
Директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Борислав Сарафов препоръча на МВР да познават по-добре законите

Директорът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов съобщи пред Българска национална телевизия, че само че той е сюрпризиран по какъв начин с лекост се редуцира единствено до промяна на институциите. Сарафов не чува гласове за смяна в законите. Според него е належащо осъвременяване на Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс.

Той се надява в актуалната обстановка на от една страна и прокуратурата от друга, да няма междуинституционални войни, а единствено междуличностни спорове и искри, които прехвърчат, а пък счита, че те не би трябвало да се отразяват на институциите. Обществото и институциите не печелят от тези спорове , уточни Сарафов.

Според него има недоумение на отговорностите, длъжностите от хората в Министерство на вътрешните работи. Оперативните служби на полицията работят с доста по-малко формализирани правила и с правила на терен. За тях нещата наподобяват лесни, само че за прокурорите не е по този начин. Ние работим с тесни законови рамки, от които не можем да излезем и да нарушим закона. Хубаво е от Министерство на вътрешните работи малко да познават закона, акцентира Сарафов.
 Иван Гешев: Води се война против прокуратурата
Иван Гешев: Води се война против прокуратурата

Натиск върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването

Той недоумява за какво се получават спорове - те не са в интерес на никого. Стигне ли се до междуличностни дрязги, фиаското е просто предначертано , предизвести Сарафов.

Във връзка с следствието на с туристи, която се случи на Автомагистрала " Струма " Сарафов посочи, че следствието върви към финалната си фаза и чака заключението на експертизите, което да заключи резултатите. Това може би ще стане преди Коледа, тъй че следствието е на своя край, сподели той.
 Съдебната промяна на Политическа партия - първо с наличните принадлежности
Съдебната промяна на Политическа партия - първо с наличните принадлежности

Конституционните промени са по-дългосрочна задача, само че гласоподавателите нямат самообладание

По този проблем се е дала много изчерпателна информация и Сарафов се надява, че всички са забелязали бързата работа на следователите и прокуратурата. Скоростта, с която се е движел рейсът, трябвало да бъде съобразена, това може да е да вземем за пример 120 км/ч, само че може и да е и 40. Скоростта на северномакедонския водач е била несъобразена и са били надхвърлени над 90 км/ч , уточни Сарафов.

Изискванията към един професионален лидер на рейс са по-завишени, в сравнение с към всеки различен лидер. Именно поради това скоростта е трябвало да бъде съобразена, без значение от маркировка и пътен пласт. В никакъв случай няма причинно-следствена връзка сред злополуката и неприятната маркировка, безапелационен бе Сарафов.

По и дали може да бъде сравняван, Сарафов счита, че въпросите са разнообразни, защото за пътя при Своге неведнъж е заявявано, че той не дава отговор на изискванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР