Директорът на "Националната мрежа за децата" Георги Богданов обяви, че

...
Директорът на "Националната мрежа за децата" Георги Богданов обяви, че
Коментари Харесай

И детската бедност у нас е сред най-високите в ЕС

Директорът на "Националната мрежа за децата " Георги Богданов разгласи, че детската беднотия в България е една от най-високите в целия Европейски Съюз.

"Почти всеки ден се сблъскваме с сходна бедност. Обикновено мизерията в тези фамилии идва и от доста проблеми като психологични болести, проблеми в здравната система, наркомания, алкохолизъм. Децата страдат. Нещата стигат до апетит, бедност, прекъсване на ток... ", означи той пред Bulgaria on air.

От "Националната мрежа за децата " упорстват да има визия за фамилията, която да дава явен проект по какъв начин се поддържат фамилиите в риск.

Според Богданов, огромният проблем в съответния случай е, че майката е с психологични проблеми. Хората с психологична болест не би трябвало да бъдат дискриминирани, посочи той.

"Дори в огромните градове виждаме сериозен проблем, че системата не може да помогне. Много се надяваме с този Закон за обществените услуги да се даде опция да се оказва помощ на фамилията, тъй че да бъде подкрепено и да се развива добре - хората да си гледат децата ", разяснява Георги Богданов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР