Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ Александър

...
Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ Александър
Коментари Харесай

Медик опроверга три от популярните митове за COVID-19

Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ Александър Гинцбург разсея три известни мита за ковид, написа БГНЕС.

На първо място, лекарят опроверга изказванията за безполезност от носенето на медицински маски. „ Маската пази най-вече тези хора, които не са имунизирани, които нямат защитни антитела “, сподели Гинцбург.

Той добави също, че потреблението на маски от имунизираните дава опция да се предотврати предаването на патогена, в случай че имунизираното лице е притежател на вируса.

Освен това експертът разяснява информацията, че преболедувалите би трябвало да се имунизират със " Спутник Лайт ", като няма потребност от инжектиране на двукомпонентна ваксина.

„ Петдесет на петдесет е правилно. Истината е, че след шест месеца преболедувалите би трябвало да бъдат имунизирани със „ Спутник Лайт ". Освен това, в случай че човек е на възраст над 65 години, е доста евентуално да бъде належащо имунизиране с втория съставен елемент ", сподели Гинцбург.

Специалистът посъветва да се направи тест за антитела след първата имунизация и, както изясни Гинцбург, в случай че титърът на антителата се окаже 300 или повече, можете да не се ваксинирате с втората доза. Ако обаче не е допустимо да се откри равнището на антителата, по-добре е въпреки всичко да се направи втора ваксина, предлага лекарят.

Освен това ученият още веднъж отхвърли слуховете за негативното влияние на имунизациите върху репродуктивните качества.

" Не е правилно. Цялата система от доказателства е получена в Института по акушерство и гинекология " Кулаков ". Доказано е, че вследствие на имунизацията със „ Спутник V “ работата на гените въобще не се трансформира ", сподели Гинцбург.

В същото време експертът уточни, че при мъже, преболедували COVID-19, репродуктивната система е потисната за дълго време.
Свързани вести Невероятно! Опашка за ваксини се вие в мола Страна от Европейски Съюз спря ваксина поради гибелта на 20-годишно момиче BioNTech ще основава ваксина против Омикрон за 100 дни
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР