Директорът на Изследователския институт по епидемиология и микробиология Гамалея Александър

...
Директорът на Изследователския институт по епидемиология и микробиология Гамалея Александър
Коментари Харесай

Институтът "Гамалея": Ваксината "Спутник V" има около 75% ефективност срещу Омикрон



Директорът на Изследователския институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " Александър Гинцбург сподели във вторник, че успеваемостта на имунизацията " Спутник V " против коронавирусния вид Омикрон е към 75%, съобщи агенця ТАСС.

Според цифрите, упоменати от Гинцбург по време на XVI Международен конгрес по репродуктивна медицина, като се вземе поради " общото население ", ефикасността на " Спутник V е 75% ".

В случай на реваксинация със " Спутник Лайт " успеваемостта на имунизацията против Омикрон се покачва до 100%.

" Намалението в успеваемостта н " Спутник V " по отношение на разновидността Омикрон е осем пъти, което обаче към момента е задоволително за отбрана, до момента в който понижението при другите ваксини е най-малко 21 пъти - разликата е явно ", уточни Александър Гинцбург и добави:

" Следователно през днешния ден можем да кажем, че имаме високоефективна ваксина, която при вярно потребление под формата на бустер съставен елемент може изцяло да реши всички задания за отбрана на нашето население ".

Гунцбург добави, че при хора, които не са се ваксинирали с бустер, успеваемостта на " Спутник V " след шест месеца е към 56-57%.

" Оттук излиза наяве, че рекомендациите на Министерството на здравеопазването на Руската федерация по отношение на нуждата от реваксинация със " Спутник Лайт " на всеки шест месеца са изцяло оправдани и са изцяло подкрепени от данните “, сподели той.

Шефът на института " Гамалея " добави, че сега имунизацията " Спутник Лайт " може да се употребява като бустер както след двудозовата имунизация със " Спутник V ", по този начин и след цялостна имунизация и с други ваксини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР