Директорът на федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията

...
Директорът на федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията
Коментари Харесай

Коронавирусът постави САЩ на колене, признаха американски експерти

Директорът на федералните Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати призна пред Конгреса, че коронавирусът е " сложил тази страна на колене " . Съединени американски щати са записали повече от 2,3 милиона инфектирани и над 121 000 умряли.

Робърт Редфийлд сподели по време на чуване във Вашингтон, че в американското публично опазване на здравето има сериозен дефицит на финансиране отдавна и е нужна незабавна инвестиция.
 Съединени американски щати: 32 405 инфектирани с COVID-19 за ден
Съединени американски щати: 32 405 инфектирани с COVID-19 за ден

Скок на пандемията

" Ние направихме най-хубавото, което можем за прекъсване на този вирус и действителността е, че сложи тази страна на колене ", акцентира Редфийлд пред Комисията по енергетика и търговия към Камарата на представителите, която дава отговор и за опазването на здравето, написа " Гардиън ".

" Ние евентуално ще похарчим 7 трилиона $ поради един дребен вирус ", добави той. По думите му Съединени американски щати са " употребявали потенциала, който имаме " за преодоляване на пандемията, само че " критиците ще бъдат там ".

Администрацията на Доналд Тръмп е остро подложена на критика за мудния първичен отговор против ковид , до момента в който се разпространяваше в Азия и Европа при започване на 2020 година Американският водач неведнъж омаловажи риска от Covid-19.
 Европейски Съюз май затваря границите си за жители на Съединени американски щати
Европейски Съюз май затваря границите си за жители на Съединени американски щати

Причината е пандемията от ковид

Редфийлд се оплака, че на локално, щатско и федерално равнище има продължителен дефицит на финансови средства за главните качества на публичното опазване на здравето, в това число анализиране на данните, " лабораторна еластичност ", здравни служащи, благоприятни условия за незабавен отговор и " нашета световна здравна сигурност по света ". Според него в този момент е моментът да се усилят разноските.
 Снимка 485038
Източник:

В началото на чуването лекар Антъни Фаучи, топ специалистът по инфекциозни болести в Съединени американски щати, съобщи пред Конгреса, че ще вършат повече проби за ковид . Няколко часа по-рано Тръмп разгласи, че е бил сериозен, когато е оповестил на избирателен протест през уикенда, че приканва за понижаване на тестванията в страната.

Случаите на ковид не престават да се усилват в към половината американски щати, само че Тръмп сподели на протест в Тълса, Оклахома, че увеличеното тестване прави Съединени американски щати да наподобяват зле и е изискал от чиновниците си да забавят тестването.

Няколко часа по-късно Фаучи разяснява, че на никой от тях не е заповядано да забавят осъществяването на проби . " Това е реалност. Всъщност ние ще вършим повече проби ", акцентира той.

По думите на Фаучи идващите няколко седмици ще са решаващи, като съответно има поради увеличаващите се случаи във Флорида, Аризона и Тексас.

Експертът заяви, че е " внимателен оптимист ", че имунизацията срещу ковид ще бъде подготвена до края на годината или при започване на 2021 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР