Дипломатически и обществен скандал разтърси Гърция и Албания, след като

...
Дипломатически и обществен скандал разтърси Гърция и Албания, след като
Коментари Харесай

Албанската полиция стреля срещу грък, издигнал гръцко знаме в албански град

Дипломатически и публичен скандал раздруса Гърция и Албания, откакто албанската полиция простреля 35-годишния Константинос Кацифас, който е стрелял против полицейски чиновници в село Вулиарати в Албания, защото свалили гръцкото знаме, което бил издигнал в Аргирокастро, град в южните елементи на Албания.

Албанските медии оповестяват за последните думи на 35-годишния и те са: „Да живее Гърция“.

Гръцкото външно министерство публично бе осведомено през вчерашния ден вечерта за случая. Използвайки изострен език приканват албанските управляващи за формален отговор по отношение на убийството на гръцки жител и че ще подхващат нужните дейности.

Инцидентът е станал към 10.00 часа сутринта, когато 35-годишният стрелял във въздуха в опит да попречи на албанските служители на реда да смъкват гръцкото знаме. След това Кацифас избягал в планинската околност, с цел да избегне задържането му. Полицейски сили поискали помощ от албанските специфични сили „Ринея“, като и хеликоптерът от Тирана се присъединил в издирването.

Албанските медии настояват, че след откриването на Константинос Кацифас той е бил помолен да съобщи револвера си и да се съобщи, само че дал отговор с изстрели против полицията. Според публична информация полицейските чиновници се почуствали застрашени и стреляли против 35-годишния, който паднал мъртъв от патроните.

Според албанските медии 35-годишният Костантинос Кацифас е родом от Янина, живее и работи в Гърция. Някои албански медии го свързват със крайнодясната партия Златната зора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР