Динев посочи и конкретните проблеми на България в търговските отношения

...
Динев посочи и конкретните проблеми на България в търговските отношения
Коментари Харесай

Губят Се Колосални Суми! Огромни Проблеми С Търговията Между България И Китай! Забраниха Розовото Масло!

Динев уточни и съответните проблеми на България в комерсиалните връзки с Китай: " Всички артикули, които са с розово масло и розова есенция от роза дамасцена от предходната година са неразрешени за импорт в Китай и това продължава да е по този начин. Имахме сътрудник, който беше изхвърлен от 300 супермаркета, тъй като бисквитите, които е продавал имат есенция от роза дамасцена. Те позволяват единствено от създадена в Китай роза, което не е почтено, най-малкото, тъй като сега комерсиалният недостиг сред България и Китай ще надвиши 1,3 милиарда негативен баланс за България ", съобщи Динев.

Според него е належащо да се откри нашата ниша, тъй че се промениизменим този баланс без да засягаме ползите и да бъде взаимноизгодно.

Може да се намерения за китайски студенти в България или за аутсорсинг и опция за работа на български софтуерни инженери, счита Динев.

" Имаме над 70 хиляди незаети места в просветителната система, а китайските студенти единствено във Англия внасят 4 милиарда паунда за вътрешния артикул на Англия. Най-важното нещо е туризма. В момента имаме към 7000 екскурзианта от Китай, т.е. ние би трябвало да наблегнем на тези лесни за смяна на комерсиалния баланс сред България и Китай, което ще бъде дискутирано ", съобщи Динев.

По думите му България е вложила близо 5 милиарда лв. в жп инфраструктура със скорости от 200 км/ч на огромна част от трасетата. Следващите 10 години ще направи още 13 милиарда, което дава опция големи маси туристи да се реалокират от круизните кораби, които дебаркират на морето към Стара Загора и Пловдив.

Относно информацията, че ще си купим влакове, които са сходни на тези от след 1980 година, т.е. най-много 160 км/ч нищо, а нашите трасета разрешават 200 км/ч.
" Това, което е най-големият проблем е, че тези влакове ще се доставят след към 10 години и ще работят идващите 40 години, т.е. към 2060 година ние ще имаме влакове от времето на нашите баби, само че това ще попречи на бизнеса, обвързван с туризма ", добави Лъчезар Динев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР