Димитъре съосновател на Софийски планински клуб(СПК), създаден през 2013 г.

...
Димитъре съосновател на Софийски планински клуб(СПК), създаден през 2013 г.
Коментари Харесай

Димитър Петров в “40 до 40”

Димитъре съосновател на Софийски планински клуб(СПК), основан през 2013 година и негов дълготраен ръководител. Създава го, дружно с четирима положителни другари, млади планинари и запалянковци, с концепцията да предизвикат интереса на хората към планинарството, алпинизма и спортовете навън. И защото първата и най-важна целева група за тях са децата, вземат решение официално да записват клуба и стартират да работят с Фондация „ Дечица “ и децата от дом “Петко Славейков ”, които с неспокойствие чакат идващото премеждие. Така се основава началото на доброволческите начинания на клуба и стартира израстването на приключенския дух на неговите създатели и растежа на членската маса.

Към сегашния миг в клуба вземат участие над 70 души, всеки от които способства със своите хрумвания, време и запаси за организирането на планински преходи, образования за по-безопасно пресичане на планината, благотворителни събития, спортни надпревари и други Клубът се трансформира в единствената по рода си организация в България, която е по едно и също време и състезателен клуб, и благотворителна организации, и общество от единомислещи хора, които дружно сбъдват както свои, по този начин и непознати фантазии. Димитър, подсилен от членовете от клуба, е основател на множеството действия на СПК, които не престават да се реализират с цялостен ход и до ден сегашен. Съответно най-значимото достижение на Димитър е основаването на клуб, който съумява да сплотява хора и хрумвания, да пораства, да оказва помощ на своите членове освен да заобичат планината и спортовете, свързани с нея, а и да ги практикуват безвредно, да почитат планината и да я пазят чиста, да развият състезателен дух и да стават все по-добри в определената си дисциплинираност, и не на последно място да подкрепят на хората, с лимитирани благоприятни условия да практикуват обичаните си спортове.

Дейностите, зад които стои Димитър, са многочислени, само че тези, които могат да се откроят като непрекъснати и привличащи най-голяма маса от хора, са следните акции:
„ С дребни стъпки “; “Светулки RUN ”; “Сливи за боклук ”;Реставрация на заслони.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР