Димитър Рачков официално е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът

...
Димитър Рачков официално е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът
Коментари Харесай

Рачков с рекордна заплата – 80 бона на месец

Димитър Рачков публично е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът се завърна със лично шоу по Нова телевизия предходната неделя, а рейтинът бе размазващо висок, достигайки немислимите 2,54 милиона фенове! Оказва се, че артистът получава и много солидно заплащане за изключителната си известност.

За всяко издание на „ Забраненото шоу на Рачков ”, Митко ще получава сумата от 20 000 лв.. Хонорарът е авансово контрактуван и е привързан с рейтинга, писа „ Уикенд ”. Гледаемостта не трябва да пада под 1 милион фенове – нещо, което комика ще реализира с лекост, а още с първото издание „ преизпълни нормата ” цели два пъти и половина. Елементарна сметка демонстрира, че за месец бургазлията ще получава общо 80 000 лв.! Подобни възнаграждения сега не получава нито едно тв лице у нас. Рачков обаче очевидно си заслужава всяка стотинка, разясняват в тв средите.

„ Забраненото шоу на Рачков ” по Нова телевизия провокира възторг, въпреки и да се оказа претоплена гозба. Поне една трета от първото му издание бе повтаряне на смешките от театралния театър със същото име, с който артистът към този момент от години обикаля страната. Въпреки това шумно рекламираното ново неделно предаване събра невижданите 2,5 милиона фенове пред тв приемниците. В него се включиха още три от най-големите звезди на родната комедия – Любо Нейков, Краси Радков и Мариус Куркински.
Още през цялото време „ Забраненото шоу на Рачков ” подсети за нещо познато. Скечът, с който предаването бе намерено, явно бе заимстван от от дълго време спряната поредност „ Пълна лудница ” на „ Господари на ефира ” – с Жоро Бекъма и Мама Божка – Мария Сапунджиева. Когато към Рачков се причисли Краси Радков, нещата напълно започнаха да наподобяват познати, защото точно обичаният артист на Слави Трифонов бе посетител в шумно рекламираното издание на „ Забраненото шоу ” в софийската зала „ Арена Армеец ” предходната есен. Голямата изненада бе появяването на Любо Нейков. Никой не очакваше сходно присъединяване, защото едрият артист има контракт в конкурентната Би Ти Ви, в която след една година спиране той още веднъж прави емблематичното си шоу „ Комиците ”. Неслучайно Рачков изрече специфична признателност на конкуренцията, че е разрешил сходно присъединяване. Оттук нататък обаче – нищо ново от Господаря на ефира.

Самият старт на шоуто в залата бе едно към едно взет от театралния му театър. Като се стартира от репликата „ Не ми е неприятен декорът ”, мине се през голата бебешка фотография на водещия и забележките за неговата „ антенка ”, която подсказвала, че един ден ще се занимава с телевизия, и се стигне до детската фотография с фотоапарата върху „ антенката ”, всичко е играно десетки пъти от Рачков във всевъзможни зали в страната ни, в които е представял своето „ неразрешено шоу ”. При относително добра памет всеки, който е ходил да го гледа в спектакъл, можеше да изрецитира смешките, които звездата изстреля пред камерите. Известна нотка на изненада имаше в бенда на шоуто с водещ вокал Рафи Бохосян, защото в истинския театър музиката се пуска от диджей. Но другояче сходствата бяха толкоз доста, че надали някои би се учудил за какво Рачков се пошегува, че е взел за сценаристи „ млади момчета, подготвени на доста работа за малко пари ”. Да препишеш с леки промени към този момент подготвени смехории си е работа тъкмо за такива хора.  

Разговорът сред Рачков и Краси Радков беше едно към едно с този в „ Арена Армеец ”. Както през есента, Радков изясни, че хората по улиците го наричали Димитър Рачков, а Рачков сподели, че на него пък му казвали Краси Радков. Това постави завършек на всички очаквания, че за малкия екран е квалифицирано нещо ново и автентично. Още повече, че в „ Арена ” всичко това бе изиграно не един път, а два пъти, в два следващи дни. Добре най-малко, че след емблематичния разговор на сцената не излязоха  „ Ку-ку Бенд ” с авторски рецитал, както стана в залата преди няколко месеца!

Смешките на Любо Нейков, за разлика от неговото персонално наличие пред камерите, също не бяха никаква изненада. С тях „ Забраненото шоу ” замязя на клонинг на „ Комиците ”. Единственото забавно включване бе на Мариус Куркински, който се появи с мукавен танк, тъй като избягвал да кара същински по улиците. И описа историите си от казармата. Някои феновете обаче разясниха, че огромният театрал към този момент и самичък не знае какъв брой пъти е разказвал същите тези истории в своите обществени прояви. И заподозряха, че очевидно доста е закъсал за пари, щом се е навил да взе участие в тази хартура.

Епизодът с празнуващия 43-и рожден ден Азис, който бе последният посетител на Рачков за вечерта, бе особено квалифициран – най-малко той не беше повтаряне от театралните му прояви. И въпреки всичко бе общопризнат като дежавю, тъй като от предходната есен Кралят на фолка блика отвред в Нова телевизия . Първо бе детектив в „ Маскираният артист ”, след това го вкараха в „ Като две капки вода ”, а в този момент към този момент е и при Димитър Рачков. Любопитна бе появяването на майка му пред камерите, показана като специфичната изненада на артиста за персоналния му празник. Но доста фенове заподозряха, че това не е било никаква изненада. Самият Азис се изпусна да огледа в камерата момент откакто прегърна майка си. И не изглеждаше по никакъв начин сюрпризиран. От песента, която изпя на финала, стана ясно, че Рафи Бохосян, който по едно време се включи в осъществяването, пее по-добре от Азис. Жалко, че няма неговата известност! Жалко и за дългото очакване на шоуто на Рачков. За близо година екипът му не е съумял да измисли нищо друго, с изключение на да копира това, което артистът от години играе. Дано идващите епизоди предложат в действителност нещо ново, надяват се феновете

Удари съдбовно рейтинга на Мария и „ Талантите ”

Въпреки рецензиите към „ Забраненото шоу на Рачков ” предаването реализира задачата, с която бе основано – голям рейтинг и нанасяне на съдбовен удар върху конкуренцията. Както „ Уикенд ” предвижда, ползата към „ България търси гений ” на Би Ти Ви внезапно е понижен, с помощта на новото предаване. Господарят на ефира отбелязва с цели 25% по-висок резултат измежду феновете в дейна възраст спрямо „ Талантите ”. Нова тв регистрира и голяма гледаемост в интернет – над 40 000 гледания единствено в неделната вечер.
Най-вероятно съзнателно бяха оповестили дълготрайност на шоуто от два часа, а го проточиха до два часа и половина. По този метод покриха началото на „ Папараци ” с някогашната обичана на Митко – Мария Игнатова. Вестникът ни към този момент писа, че „ Папараци ” е пред прекъсване. След съдбовния удар на Рачков безславното му бъдеще към този момент е обезпечено. Продължаването отвън авансово оповестеното време не е инцидентно, защото шоуто е било на запис и е имало прелестна опция да го изчислят с акуратност до секунда. Доказателство, че е на запис, е че във вечерта на излъчването му Любо Нейков, който бе главно настоящо лице, имаше премиера в Сатиричния спектакъл в София. Очевидно не е било допустимо комикът да се намира на две места по едно и също време.
Между другото Рачков се пошегува с Мария в ефира на Нова, който от дълго време е неразрешена територия за нея. Една от смешките му бе за любовта, при което бендът изсвири песента „ Мария ” на „ Фамилия Тоника ”.

Комикът имал тежка театрална тресчица

Въпреки огромния триумф и макар дългогодишния си опит, Димитър Рачков е бил със мощна театрална тресчица преди старта на шоуто. Комикът подвига висока температура и е мощно обезпокоен, споделиха от екипа му. В нощта преди шоуто той е спал едвам 3 часа. „ Доволен съм от старта, само че в този момент следва още повече работа ”, сподели артистът ден след премиерата. От изтощеност, той спал цели 17 часа в понеделник вечерта – преди този момент отново не мигнал, защото рано сутринта трябвало да гостува в утринния блок на Нова.
Всъщност, шоуто трябваше да започва по Нова през септември предходната година. Причина за отлагането му става пандемията от ковид. За да влезе в есенната стратегия, подготовката за предаването е трябвало да стартира през юни, юли, когато всичко е прекомерно нестабилно и неразбираемо. Затова екипът взема решение да остави шоуто за пролетта. Същевременно преценят, че Геро ще води и „ Капките ”, с цел да може Рачков да си почине и да се приготви добре.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР