Димитър Николов. Снимка: Искра.бг Бургазлия се свърза с Искра.бг, тъй като

...
Димитър Николов. Снимка: Искра.бг
Бургазлия се свърза с Искра.бг, тъй като
Коментари Харесай

Гражданин в битка за имот: Димитър Николов е за затвора, извършил е толкова много престъпления

Димитър Николов. Снимка: Искра.бг

Бургазлия се свърза с Искра.бг , защото от години води борба за негов парцел в кв. „ Черно море “ с кмета Димитър Николов. Казусът на Радион Недев и градоначалника е почнал още през 2012 година. Гражданинът твърди, че Николов му отхвърля през всичките тези години да му издаде схема за парцела, за който има нотариален акт. Недев е безапелационен:

„ Кметът Димитър Николов е деребея на град Бургас, недостижим от правораздаване и закон. Той е за пандиза, има толкоз доста закононарушения.
Просто този човек отвред е покровителстван и си прави корупционните схеми, без някой да го тормози. За мен Николов генерира корупция. Той и цялата Община са корумпирани, обслужвайки ползите на партия ГЕРБ. “

„ През 1978 година Градския национален съвет ни преотстъпи 1000 кв/м земеделска земя за самозадоволяване в кв. „ Черно море “, околност „ Юртлука “. Използвахме я до 1993 година. По времето на тогавашния кмет Продан Проданов, получихме уведомителни писма, че в случай че желаеме, може да си запазим парцелите и да пристъпим към възнаграждение и извличане на благосъстоятелност. Издадени ни бяха изпълнителни портокали, посредством които заплатихме земята. Платих единствено 500 кв/м, защото другата половина отстъпих за построяването на Обществена пералня. След това получихме и нотариален акт по Параграф 4 за благосъстоятелност, както и схема на парцела, отразена в него с №312 от 1993 година “, споделя пострадалият.

По думите му проблемите му са почнали, когато се е появил покупател , с който са сключили прелиминарен контракт. Собственикът на парцела прецизира, че неговата земя е лице на британско населено място. По думите на Недев то е издигнато без тяхно познание от юрист, който е сменил статута на земята . При създалата се обстановка Общината отхвърля да издаде схема на парцела на Недев.

„ Земята е продадена от Община Бургас и по закон би трябвало да ми издаде схема, само че кметът Димитър Николов и неговите чиновници ми дават отговор, че не могат да ми издадат схема, тъй като парцелът ми го няма в Кадастъра и Регистъра. Многократно посещавах Николов, само че бях изпращан с следващата порция неистини, че всичко ще се оправи. Така останах без схема, договорката се провали и трябваше да изплатя огромна наказателна клауза. От мощното терзание получих инфаркт и по знамение оцелях. През годините се опитваха и да ме сплашат “, уточни Радион Недев.

Тогава бургазлията е решил, че с самообладание ще надхитри бургаската общината . Така е и станало. Той е съумял да заведе дело в Административен съд-Бургас. На първото дело Община оспорва желае, само че съдията назначава техническа експертиза . На второто дело съдът е решил, че осъжда Община Бургас да изплати разноските по делото и да издаде схема в едноседмичен период .

Но даже и след решението на съда от 2012 година до момента 2023 година, бургаският кмет не е издал схема на Недев . Той уточни:

„ Аз съм на 77 години и съм засегнат от всичко това. Искам да попитам Димитър Николов в очите: Защо като имам всички документи за този парцел, той ми го заграбва, и за какво обслужва непознати ползи? Ще диря правата си и ще диря отговорност персонално от него, тъй като той е в дъното на всичко това. За мен този човек се е бетонира във властта. “

„ В такава страна живеем, че не мога да се преборя за собствеността си, макар че парцелът ми е продаден по Параграф 4. Той гласи, че парцелът ми не предстои на реставрация. Европа към момента е доста надалеч от нас. По Конституция частната благосъстоятелност е неприкосновена, само че за бургаския кмет Димитър Николов това не важи. Аз персонално познавам над 100 души, пострадали от дейностите му “ , акцентира Радион Недев.

Според бургазлията на локалните избори през октомври би трябвало да се избере кмет, който да „ устоява ползите на хората и на града “ . По думите му Бургас е бил промишлено-индустриален център, а в този момент поради „ бездействието и корупционните схеми на Николов от морския град нищо не става “ .

Можете да гледате цялото изявление във видеото :

Във втората част ще ви срещнем с бургазлийка, която също е пострадала от дейностите на Димитър Николов и ГЕРБ .

От Искра.бг ще продължим да следим проблема и оставаме отворени за всички наранени страни в проблема да се изкажат.

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР