Димитър Кузманов започна с убедителна победа участието си в квалификациите

...
Димитър Кузманов започна с убедителна победа участието си в квалификациите
Коментари Харесай

Мико Кузманов стартира с победа на Ролан Гарос

Димитър Кузманов стартира с безапелационна победа присъединяване си в квалификациите на „ Ролан Гарос ". Българинът се наложи със 7:5, 6:3 над швейцареца Марк-Андреа Хюслер. Срещата продължи 93 минути.

Хюслер е №121 в международната класация и през април завоюва два шампионата на клей от сериите „ Чалънджър ". Точно преди година Кузманов пък дебютира в шампионатите от Големия Шлем на кортовете в Париж.

Кузманов и Хюслер не стигнаха до точки за пробив в първите 11 гейма. При 6:5 Мико въпреки всичко съумя да пробие от третата си опция в гейма и да завоюва първия сет.

При 1:0 във втората част Кузманов имаше четири точки за пробив, само че не съумя да се възползва. Българинът стигна до съдбоносен пробив за 5-3, а по-късно затвори мача на личен сервис от втория си мачбол.

Кузманов игра солидно и позволи единствено 5 непредизвикани неточности в дуела против 22 на съперника. С триумфа той си обезпечи 20 хиляди евро, а идващият му противник в пресявките ще бъде 20-годишният Флавио Коболи (Италия), 153-и в класацията на АТП. Двамата не са се срещали до момента.

При дамите Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките на следващия ден.

Първата ни ракета Томова ще се изправи против британката Кейти Суон, против която има две победи. В момента Суон е под номер 212 в международната класация. При триумф българката ще срещне рускиня във втория кръг – победителката от мача сред Варвара Флинк и Марина Мелникова.

" Ролан Гарос " е единственият шампионат от Големи шлем, на който Томова не е взела участие в главната скица. Най-доброто й достижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-а и през 2021 година.

Жребият отреди Изабелла Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг рускинята Виталия Дятченко (№15 в схемата).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР