Димитър Кузманов ще участва на тенис турнира на клей от

...
Димитър Кузманов ще участва на тенис турнира на клей от
Коментари Харесай

Димитър Кузманов гони топ 100, ще участва на турнира в Перу



Димитър Кузманов ще взе участие на тенис шампионата на клей от сериите „ Чаланджър “ в Лима (Перу). Българинът през днешния ден е отдръпнал поръчката си за конкуренцията от същата верига в Богота с награден фонд 52080 $, това показа особено за БНР при идването си в София втората ни ракета.

В неделя Пловдивчанинът стана едвам третият български тенисист с купа от веригата " Чалънджър " на АТР след Орлин Станойчев и Григор Димитров. Тогава 28-годишният тенисист победи като първенец на шампионата в Барселона, побеждавайки във финала лидера в схемата Юго Гастон с 6:3, 6:0.


„ Това е може би най-значителният миг в моята кариера. Ако би трябвало да бъда почтен, нямах избрани цели, защото не се усещах физически добре след шампионата в София. Всеки един български състезател, който се е състезавал в България, знае какъв брой е огромна отговорността, какъв брой са огромни страстите. Винаги след съревнование в България се чувстваш изцеден, изтощен. Нагласата ми беше да играя мач за мач. Да извърша стратегия най-малко - да взема първия мач от шампионата. След това всеки ден се усещах по-добре и по-добре. Не съм мислил нито за резултати, нито за точки, класиране и т. н. Просто следвах в действителност проекта ден за ден. “, разкри още Мико.

„ През годините доста хора са ме питали какви са ми задачите. Имаше доста мнения, че надали не фантазиите ми са лимитирани, че си слагам някакъв предел, че може би толкоз са ми опциите и т. н. Но аз постоянно си слагам къси и ясни цели и фантазии, преследвам ги и по-късно си слагам нови. Когато извърша фантазиите си, си слагам нови. Човек би трябвало да приказва не с огромни приказки, а с дейности. Kогато започвахме сезона, с моя екип си бяхме сложили за цел класирането ми в ранглистата да стартира с единица. Което означаваше точно, че би трябвало да съм в първите двеста. Много съм благополучен, че един шампионат преди края на сезона изпълнихме тази цел. Даже се шегувахме, че от следващата година ще желаеме и да няма единица “, добави Кузманов и добави:



„ Сезонът още продължава за мен. По поръчки имам два шампионата в Южна Америка. От 25 октомври стартира " Чалънджър " в Лима (Перу), и по-късно още един в Еквадор. Най-вероятно обаче ще приключа единствено с този в Перу. Очаква се квалификациите за Australian Open да стартират още на 18 декември, което значи, че няма да имаме доста време за отмора, а по-късно и за подготовка. Календарът е доста гъст и просто изисква дребна смяна “, разяснява още тенисистът ни и приключи.

„ Титлата от шампионата в Барселона я обричам на двама доста скъпи за мен хора – на Христиана Тодорав, тъй като с помощта на нея аз не преставам да се развъртвам и несъмнено на моя татко, който през вчерашния ден несъмнено е бил най-щастливия човек “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР