Димитър Кузманов се класира за 1/4-финалите на Чаланджъра в италианския

...
Димитър Кузманов се класира за 1/4-финалите на Чаланджъра в италианския
Коментари Харесай

Кузманов надви участник на Мастърса в Монте Карло и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Комо

Димитър Кузманов се класира за 1/4-финалите на Чаланджъра в италианския град Комо. Миналата седмица Мико трябваше да претърпи доста мъчително проваляне в пресявките на US Open, където Тиаго Сийбот Вилд го надигра на старта в 3-часова борба.

Изглежда обаче българинът е преодолял бързо разочарованието и незабавно възобнови турнирни участния, завръщайки се на своите обичани клей кортове. Родният ни представител с лекост преодоля първия кръг, надигравайки с 6:3 6:2 Милян Зекич, а през днешния ден записа влиятелна победа над руснака Иван Гакхов, който през тази година завоюва 2 Чаланджър трофеи и се класира за главната скица на Мастърса в Монте Карло, където остави отлични усещания с представянето си против Новак Джокович.

Днес обаче Кузманов не остави подозрение в своето предимство, а също така беше подкрепят от това, че осмият подложен не се усещаше по най-хубавия метод физически и се отхвърли при започване на втория сет - 6:2 2:0 и отдръпване на Гакхов.

По този метод нашият съотечественик продължава чудесната си серия в Чаланджър Тура, като към този момент може да се похвали с постигане до 5 четвъртфиналa в последните си 6 турнирни участия и на следващия ден ще срещне един всред Лука Карбони и Беноа Пер в опит да се класира за финалната четворка.

Третата ни ракета започва чудесно дуела, откакто реализира пробив още в дебютното подаване на съперника си, а след това отрази две благоприятни условия за рибрейк, откъсвайки се напред с 3:0 гейма. Оттам насетне за Мико не представляваше проблем да поддържа преднината си и даже съумя да я удвои, с което постави точка на откриващия сет.

Втората част стартира също толкоз безапелационно за Кузманов, защото той незабавно поведе с брейк задатък и Гакхов реши, че няма смисъл да продължава своята опозиция в мача, а това означаваше предварителна победа в интерес на пловдивчанина.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР