Димитър Кузманов през настоящата седмица се завърна обратно на победния

...
Димитър Кузманов през настоящата седмица се завърна обратно на победния
Коментари Харесай

Без загубен сет: Кузманов се класира за първия си четвъртфинал през новия сезон!

Димитър Кузманов през актуалната седмица се завърна назад на победния път и откри сполучливо акцията си на Чаланджъра в Белангуру, откакто при присъединяване на шампионата в Ченай позволи проваляне в осминафиналите, което му коства позицията в международния топ 200 и статута на втора ракета за родината ни. Мико с представянето си в хода на днешния ден образно потвърди, че не мисли да стопира дотук в индийския град, където преди година остана в ролята на подгласник, и реализира нов двусетох триумф, откакто надигра безапелационно квалификанта Алибек Качмазов (номер 342) за час и 40 минути на корта - 6:3 6:4.

По този метод международният номер 216, който в понеделник ще изпревари Гаел Монфис в класацията на АТР, се класира за четвъртфиналната фаза в Бенгалуру, където му следва да се изправи против спечелилия всред преодолелия пресявките Джовани Мпетши Перикар и втория подложен в схемата - Джеймс Дъкуърт, който е някогашен ръководител на топ 50.

Двубоят започва относително равностойно, без завладяващи обстановки, и дебютните минути в мача послужиха като миг за опознаване сред третата ни ракета и 20-годишния руснак. Същевременно не беше мъчно да се забележи напрежението, което по-нискоранкираният играч изпитваше, като неуверените му дейности, съпроводени от три неточности в първите два гейма, надалеч не му помогнаха да бъде конкурентноспособен в нескончаем интервал на българина и осмият подложен в схемата откри дълготраен надзор, с цел да се поздрави с пробив задатък след осем следващи точки на сметката си.

Оттам насетне пловдивчанинът стартира да играе със забележително самочувствие при размените от главната линия и постоянно завършваше комбинациите си в атакуващ проект с печелившо отиграване, като пласираше ударите си надълбоко в противниковата половина и не позволяваше на младежа да бъде нападателен. Именно откритият надзор над протичащото се донесе на Кузманов цели пет сетбола още при сервис на Качмазов, които обаче родният ни представител пропусна неистово и загуби в маратонския гейм, траял над 10 минути, но резервира самообладание и не се повлия от отрицателните страсти, записвайки в идните минути откриващия сет против името си след безупречно показване на лично подаване.

В началото на втората част игровото преимущество продължи да бъде на страната на българина, който отнемаше от скоростта на ударите си за сметка на точността, при което опцията пред международния номер 342 да търси завършващо отиграване се оказа пагубна за него, поради несъразмерния си брой грешки, до момента в който Мико остана рутиниран в дейностите си и поведе с пробив. Опитът, който третата ни ракета закупи в шампионатите от сходен диаметър през предишния сезон, също изигра своята позитивна роля за Кузманов, който нито за момент не сложи преднината си в резултата под опасност и постави точка на разногласието, като похвалното в тази ситуация за пловдивчанина е, че за втори следващ дуел не посрещна нито един брейкбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР