Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира по тенис

...
Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира по тенис
Коментари Харесай

Кузманов отпадна от "Чалънджър" турнира в Хърватия

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Чалънджър " в хърватския град Задар с награден фонд 45730 евро.

Поставеният под номер 7 Кузманов позволи шест пробива и претърпя проваляне от Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 2:6, 6:7(5) за 99 минути.

Така той не съумя да отбрани точките от достигнатия край на конкуренцията през предишния сезон и ще изпадне от топ 200 на международната класация от идващия понеделник.

28-годишният пловдивчанин, който е 191-и в класацията на АТП сега, имаше съществени проблеми при подаването си, като завоюва единствено 48 % (38 от 80) от точките при негов сервис.

Фатич, 260-и в света, взе първия сет със серия от четири следващи гейма. Във втората част Кузманов на три пъти навакса пробив пасив, в това число при 4:5 гейма, когато противникът подаваше за мача. В последвалия оспорван тайбрек босненецът въпреки всичко победи след две следващи точки при 5:5. 

27-годишният Фатич взе реванш за загубата си от българина с 2:6, 0:2 и отричане на полуфиналите на шампионата през предишния сезон. 

Защитаващият купата си и подложен под номер 2 Никола Милойевич (Сърбия) също беше отстранен в първия кръг след 6:3, 2:6, 3:6 против испанеца Едуард Естеве Лобато.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР