Димитър Кузманов отказа участие на Чаланджър надпреварата в Братислава, което

...
Димитър Кузманов отказа участие на Чаланджър надпреварата в Братислава, което
Коментари Харесай

Кузманов с покана за тревен турнир, на който са играли Джокович и Сафин

Димитър Кузманов отхвърли присъединяване на Чаланджър конкуренцията в Братислава, което породи подозрение, че втората ни ракета е получил някакъв тип контузия, защото единствено преди няколко дни доближи до полуфиналите в Познан и изглеждаше в чудесно физическо положение. Оказа се обаче, че българинът мисли за идните квалификации на Уимбълдън и е предпочел да размени клея с тревната настила по най-бързия вероятен метод, с цел да се приготви оптимално добре за третата " мейджър " конкуренция през сезона. Родният ни представител е получил покана да вземе присъединяване в демонстративното събитие - Liverpool International Tennis Tournament, което ще се организира за 20-та поредна година и има богата история.

Надпреварата дебютира през 2002-ра, когато първенец става международния номер едно Марат Сафин, който бива награден от една от най-големите футболни митове на Ливърпул, а точно Стивън Джерард. През времето пък надпреварата не губи от своя искра и уредниците посрещат звезди от ранга на Новак Джокович, Мартина Хингис, Андрей Рубльов и Каролине Вожняцки, която може да се похвали със спечелването на три трофеи в английския град.

Турнирът ще се организира в седмицата пред Уимбълдън (16-18 юни), като всеки играч ще има опция да изигра най-малко по две срещи. Засега измежду декларираните състезатели са още италианеца Алесандро Джанеси(световен номер 196), както и локалния воин Маркъс Уилис, който през 2016-та мина през 6 квалификационни кръга на " свещенната трева ", до момента в който най-после беше спрян от Роджър Федерер.

Припомняме ви, че Кузманов има единствено един изигра формален дуел на тревно покритие, когато през предходната година дебютира в квалификациите на Уимбълдън, единствено че беше надигран от румънеца Мариус Копил в два сета.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР