Димитър Кузманов извоюва героична победа над Енцо Куако и за

...
Димитър Кузманов извоюва героична победа над Енцо Куако и за
Коментари Харесай

Димитър Кузманов на финал в Индия

Димитър Кузманов извоюва героична победа над Енцо Куако и за трети път в кариерата си се класира за край на шампионат от сериите " Чалънджър " на АТР! Втората ракета на България (№209 в света) избави мачбол и реализира популярен поврат против французина с 4:6, 7:5, 6:3 след съвсем 3-часова борба във втория 1/2-финал на конкуренцията в Бенгалуру (Индия).
След като в първия сет двамата си размениха общо седем пробива, играта се стабилизира и във втората част всеки взимаше подаванията си до 3:3. В седмия гейм Мико позволи нов брейк и при 3:5 трябваше да сервира за оставане в мача. Той изостана с 30:40, само че не разреши на Куако (№155 в ранглистата) да затвори дуела и го принуди да сервира за триумфа, което се оказа повратният миг в срещата.

Кузманов реализира пробив на нула и нанесе тежък психически удар по противника, който не съумя да вземе и идващото си подаване, което докара до равнене на общия резултат - 1-1 сета.

В решаващата част 28-годишният българин поведе с пробив и го затвърди за задатък от 4:1 гейма. 26-годишният французин реализира рибрейк в седмия гейм, само че незабавно още веднъж позволи да бъде продънен и Мико получи късмет да сервира за място във финала. Той се възползва още от първия си мачбол и победи след 2:45 ч. трагична игра.

В кариерата си до момента Димитър Кузманов има едната купа от сериите " Чалънджър " - в Барселона (Испания) през октомври 2021 година, и един изгубен край - в Задар (Хърватия) през март 2021 година Съперник на пловдивчанина в неговата трета борба за трофей от тази категория ще бъде лидерът в схемата с награден фонд $53 120 - международният №135 Александър Вукич от Австралия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР