Димитър ИвановПетата колона на руското влияние в България, която не

...
Димитър ИвановПетата колона на руското влияние в България, която не
Коментари Харесай

Путинисти с подкрепата на БПЦ забъркаха мощи на Кирил и Методий в поредната хибридна операция срещу православието

Димитър Иванов

Петата колона на съветското въздействие в България, която не желае да изпусне отдолу под своя идеологически надзор Българската православна черква и вярващите, нанася следващ агитационен удар.

След като на 24 май един път към този момент посрещнахме за поклонение част от мощите на славянобългарските просветители Кирил и Методий, в този момент още веднъж ще ги посрещаме, единствено че 

идващи от вярното място - от Москва

Работата е там, че за пролетното поклонение бяха донесени частици от мощите, съхранявани в каноничния светогорски манастир " Есфигмен ", с благословението на Вселенския патриарх Вартоломей и Св. Кинотис на Света гора. Донесе ги игуменът на манастира архимандрит Вартоломей, който е предан на Вселенската патриаршия и я поддържа в нейните дейности за разрешаване на дългогодишните тежки църковни проблеми в Украйна и Северна Македония. А това по никакъв начин не се хареса на поклонниците на Московската патриаршия у нас, които вършат всичко допустимо, с цел да осуетят и блокират естественото църковно доближаване по оста север-юг сред гръцкото, българското и румънското православие.

 k_m_moshti_vatikana.jpg

Мощите, съхранявани в каноничния светогорски манастир " Есфигмен "

За задачата в пердах бяха хвърлени дежурните рупори на путинистката агитация - Дачков, Волгин и някакви соц-учени (по които се подведоха и други лица), които  настървено заобясняваха, че " мощи на св. Методий няма и не може да има, тъй като на науката не е прочут неговият гроб ". Това, че в тази ситуация се касае за чисто църковно поверие и доверие в престижа на Вселенската патриаршия и Ватикана, откъдето в последна сметка идват тези реликви, а не за научно доказани обстоятелства с ДНК-анализ, не смути никого. Станахме очевидци на неуместни полемики по малкия екран сред духовник и историк, в които единият се позоваваше на метафизични причини, а другият твърдеше (погрешно  междувпрочем), че в случай че се съберели всички непокътнати части от Христовия кръст, дължината му щяла да се окаже 135 метра...

Целта на всичко това беше просто

да се дискредитира самодейността, обвързвана с Вселенската патриаршия

 Защото за българските православни извор на всичко свято и свещено може да бъде единствено и само Москва!

И ето, през днешния ден виждаме, по какъв начин в Силистра от Меката на путинизма " за постоянно поклонение и благословение " са донесени верните мощи на св. св. Кирил и Методий. Медиите настояват, че били подарени  от архимандрит Тихон от Украинската черква, която е на послушание на Московската патриаршия, т.е. от Руската черква. Сред духовниците се приказва, че съмнителните мощи идват непосредствено от Москва, само че с цел да няма напрежение се показват за украинско подаяние.
 Естествено, че всичко това е станало със позволението и съдействието на Доростолския митрополит Яков, инсталиран на владишкия престол от прикриващия се русофил и путинист Николай Пловдивски. В църковната хибридна интервенция пръст има Руското посолство у нас, което без значение от мръсната съветска война против Украйна и свободния свят, продължава да се къпе в любовта на подвластния от Московката патриаршия български Св. Синод.
 Странно, само че в този момент не чуваме гласовете на скептиците, никой в Българска академия на науките не се възмущава, няма полемики в утринните блокове. Простият факт, че и двамата равноапостолни просветители са умряли в диоцеза на Римокатолическата черква (тогава към момента в единение с Източноправославната) и единствено тя би могла да свидетелства за ориста на техните остатъци, не провокира ничия реакция. Оказва се, че и Моравия, и самият Рим, се намират някъде зад дебелите стени на Кремъл. Откъдето в този момент частички от мощите на светите Кирил и Методий милостиво ще бъдат 

подхвърлени на гладния и жаден за " достоверна " берекет български православно набожен

 Напук на  гнилия и сатанизиран Запад, част от който са и Ватикана, и Вселенската патриаршия.

За идващите рождественски празници от Москва можем да дочакаме да дойдат и мощите на ангелите, които са възвестили Христовото рождество на юдейските пастири!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР